Recomandare: Transportatorii să asigure cazarea șoferilor reveniți în țară

Prefectura Satu Mare a trimis companiilor de transport o adresă prin care le recomandă să le asigure cazare, pe perioada șederii acasă între două curse, șoferilor de camioanecare realizează curse în spațiul comunitar.

fotoȘ Jean-Mihai Pîlșu

Problema este că restaurantele hotelurilor sunt închise, în baza Ordonanței Militare nr. 1/2020: „Se supendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, în 17 martie, când a emis ordonanța.

Iată ce scrie în adresa transmisă de prefectura Satu Mare companiilor de transport:

„În contextul situației existente la nivel mondial cauzată de pandemia de coironavirus și pentru a preîntâmpina răspândirea în rândul populației a coronavirusului COVID-19, venim cu recomandarea de a asigura cazarea șoferilor reveniți din curse efectuate în spațiul comunitar din zonele de risc roșii și galbene, pe perioada șederii între două curse.

Menționăm că măsura este necesară pentru a evita intrarea acestora în contact cu membrii familiilor. Excepție de la măsura carantinării sau autoizolării la domiciliu prevăzută de Mrdonanța Militară nr. 1/2020, modificată și actualizată prin Ordoannța Militară nr. 2/2020, sunt doar șoferii, nu și familiile acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.