ROADPOL a instruit pe tema tahografului polițiști din 15 țări

ROADPOL a instruit ofițerii de poliție din 15 țări membre, în materie de control al camioanelor și de inspecții tehnice.

Seminarul de masterclass a fost deschis la Academia de Poliție croată. FOTO: MUP.HR

Prelegerile au fost ținute în cadrul unui seminar internațional, organizat în cooperare cu Ministerul croat de Interne, la Zagreb, între 8 și 12 mai, informează cel mai recent buletin informativ al ROADPOL.

Gazda

Seminarul de masterclass a avut loc în incinta Academiei de Poliție „Prvi Croatian Redarstvenik”, organizat de Direcția de Poliție și ROADPOL. Tema a fost „Monitorizarea vehiculelor de marfă și a autobuzelor, cu accent pe controlul tahografului și pe corectitudinea tehnică a vehiculului”. Ofițeri de poliție din 15 țări au învățat și au făcut schimb de experiență și cunoștințe privind combaterea manipulărilor tahografului, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autobuze și camioane.

Control

În prima zi a seminarului, în incinta Academiei de Poliție au avut loc prelegeri pe tema controlului camioanelor, susținute de experți polițiști croați și germani, cu accent pe noile forme de fraudă care apar în trafic pe drumurile din întreaga Europă, în același timp, experții italieni au prezentat noile dispozitive care sunt folosite pentru descărcarea fără fir a datelor de la noile generații de tahografe.

Vremea nefavorabilă nu a împiedicat activitatea pe teren. (foto: ROADPOL)

Inspecții

În cea de-a doua zi, seminarul a continuat în incinta Centrului Croat pentru Vehicule, unde participanții au fost familiarizați cu metoda de efectuare a inspecțiilor tehnice ale vehiculelor și de înmatriculare a vehiculelor în Republica Croația. În incinta stației de inspecție tehnică a vehiculelor, li s-au prezentat pe viu metodele de inspecție a vehiculelor, de calibrare a dispozitivelor și au fost clarificate procedurile care preced înmatricularea autovehiculelor.

Acțiune

În ultima zi a seminarului, participanților le-a fost prezentată activitatea unității mobile a poliției rutiere, cu accent pe controlul zilnic al camioanelor și autobuzelor. De asemenea, participanții au luat parte la acțiunea comună de prevenire și control „Monitorizarea vehiculelor de marfă și a autobuzelor”. La acțiune au participat reprezentanți ai poliției, ai inspecției rutiere, ai autorităților vamale, ai echipei Centrului Croat pentru Vehicule și ai Autorității Europene de Inspecție a Muncii.

Secretarul general al ROADPOL, Sanja Veic, înmânează certificatul participantului Juan Pedro Sanz Rallego de la Guardia Civil din Spania (foto: ROADPOL)

Certificate

La ceremonia de deschidere, precum și la etapele de închidere a seminarului, a participat secretarul general al ROADPOL, Sanja Veic. Aceasta le-a înmânat participanților certificatele oficiale ale seminarului, care au confirmat formarea lor în domeniul supravegherii camioanelor și autobuzelor, al tahografelor și al orelor de lucru ale șoferilor de camioane și autobuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.