Tarifele de referință RCA în S1 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurările RCA, valabile pentru următoarele șase luni.

Există majorări ale tarifelor de referință, dar nu atât de mari cât cele din februarie 2023, ce au fost valabile timp de 9 luni, după prelungirea adoptată de Guvern, prin HG nr. 923, în 5 octombrie.

Persoanele juridice care dețin autovehicule de transport de peste 16 tone au un tarif de referință mai mic cu 185 de lei (-2,1%) în decembrie, de 8.609 lei, față de 8.794 de lei, în februarie.

Prețul final plătit pe o poliță RCA depinde de istoricul de daune al șoferului, de rata daunei, de aplicarea sistemului bonus-malus, de localitatea în care e înregistrată mașina și mulți alți factori care nu sunt luați în calcul la stabilirea tarifelor de referință RCA.

Tariful a fost calculat de firma de audit KPMG, în urma unui contract de achiziție demarat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), având la bază date istorice din ultimii 5 ani anteriori datei de referință, respectiv perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.