MLP Bucharest West înaintează cu construcția

MLP Group se află în plin proces de construcție a fazei a doua de depozite, în parcul MLP Bucharest West. Acest spațiu nou va asigura în jur de 16.000 mp de spațiu de depozitare modern, începând cu noiembrie 2023.

MLP Group este dezvoltator, proprietar și manager de parcuri industriale și logistice de înaltă calitate, care operează în Polonia, Germania, Austria și România. Activăm pe piața imobiliară comercială din 1998, operând, în prezent, 21 de parcuri logistice. Planul nostru este să dezvoltăm, în continuare, parcuri logistice în Polonia și Europa, întărindu-ne poziționarea pe piețele existente, inclusiv în România.

În București, am demarat, în 2019, MLP Bucharest West – un proiect industrial și logistic premium clasa A, situat pe Șoseaua de Centură, în partea de nord-vest a Bucureștiului, în zona Chitila. Dezvoltat pe un teren de 18,3 ha, MLP Bucharest West este pregătit să ofere 99.000 mp de depozite și clădiri industriale ușoare, adresându-se afacerilor de dimensiune medie și mare, cu servicii la fața locului, facilități și conectivitate excelentă. Proiectul are o suprafață finalizată de 22.000 mp, livrată în 2021 și, în prezent, închiriată integral. A doua etapă de dezvoltare a început în mai 2023, iar noul spațiu va asigura o suprafață de 16.000 mp, până la sfârșitul anului curent.

Având în vedere apropierea sa de centrul orașului, parcul se bucură de o foarte bună vizibilitate și acces direct în Șoseaua de Centură a capitalei. La doar 8 minute de Autostrada A1 și 15 minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă, MLP Bucharest West beneficiază de o infrastructură locală excelentă, care o face una dintre cele mai bune locații pentru depozitare din România și oferă un mare potențial de dezvoltare ulterioară. Suntem deschiși să găsim soluții și să acomodăm nevoile oricărui tip de business, precum e-commerce, retail, logistică, industria auto sau producție.

Olga Melihov

România rămâne, pentru noi, o piață promițătoare în ceea ce privește spațiile de depozitare și acesta este motivul pentru care am decis să continuăm dezvoltarea, chiar și în condiții speculative. În ciuda turbulențelor înregistrate în ultimii ani, România rămâne extrem de rezistentă, o piață atractivă pentru noi investiții, pe de o parte pentru că, în ceea ce privește stocul de spații moderne, mai avem mult de recuperat, iar pe de altă parte pentru că forța de muncă este un avantaj competitiv, din punct de vedere al raportului calitate-cost.

În ceea ce privește potențialii chiriași în locația noastră, interesul fașă de proiectul nostru a crescut, odată cu demararea construcției. Companiile își doresc să închirieze spații de depozitare moderne, așa cum este proiectul nostru, însă remarcăm faptul că ocupanților le iau mai mult timp deciziile finale. Incertitudinea rămâne principala sursă a provocărilor cu care ne confruntăm cu toții, fie că vorbim despre alte economii, sau despre România și piața imobiliară industrială locală.

Construirea acestui spațiu logistic reprezintă continuarea implementării strategiei de dezvoltare a companiei, MLP Bucharest West ajungând astfel la o suprafață de 38.000 mp. Urmărim obținerea certificării BREEAM, indicator internațional care asigură eficiența performanței ecologice a clădirilor. Suntem preocupați de sustenabilitate, iar, în acest sens, conformitatea cu standardele ESG a fost, încă de la început, parte a strategiei noastre de business, la nivel de grup. Analizăm continuu oportunitatea de a aduce optimizări, pentru a ajuta la atingerea obiectivului nostru de neutralitate carbon, până la sfârșitul anului 2026. Avem în implementare construirea de parcuri solare pe acoperișurile centrelor noastre industriale și logistice, iar MLP Bucharest West face parte din acest plan, fiind, în curând, echipat cu panouri fotovoltaice.

Olga Melihov

country head

MLP Group Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.