Proiectul Anului în Logistică a fost construit de LOXXESS AG. Trofeul ELA 2020 merge în Germania

„SMILE – Smart and Innovative: Logistics for eCommerce Project”, aparținând LOXXESS AG, a primit marele trofeu acordat de Asociația Europeană de Logistică (ELA). Festivitatea a avut loc, în premieră, online.

După ce s-a plasat, în 2019, în finala premiilor pentru logistică din Germania, LOXXESS AG s-a urcat pe cea mai înaltă poziție a podiumului european, fiindu-i decernat marele premiu oferit de ELA.

Proiectul câștigător poartă denumirea „SMILE”, integrând optimizări de procese, elemente de inteligență artificială, de automatizare precum și management al inovației, ca facilitator pentru creșterea comerțului electronic.

LOXXESS a convins juriul că merită să câștige în fața altor cinci finaliști europeni.

„SMILE – Smart and Innovative: Logistics for E-Commerce”, LOXXESS a dezvoltat o soluție inovatoare care răspunde nevoilor generate de creșterea complexității în gestionarea segmentului de logistică destinat comerțului electronic. Conceptul a fost dezvoltat în 2019, ca parte a dezvoltării unui canal de vânzări online, aparținând unei cunoscute companii farmaceutice germane, pentru care LOXXESS lucrează din 2017, în cadrul campusului multi-utilizator din Bor, lângă granița germano-cehă.

SMILE propune o abordare inovatoare pentru dezvoltarea și implementarea de concepte privind soluții individuale în contract logistics, și interacțiune integrativă a 3 componente: omul, inteligența artificială (AI) și soluțiile automatizate.

Echipa de proiect LOXXESS a reușit să răspundă cu succes provocărilor generate de o creștere dinamică, în condițiile unei game complexe și eterogene de produse.

Îmbunătățirea flexibilității și agilității s-au aflat între obiectivele prioritare în proiectarea de soluții, alături de optimizarea termenelor, fără să existe com promisuri privind livrarea de cali tate clienților.

Optimizarea soluției software folosite în depozit, LOS, oferite de Heureka Business Solutions, a jucat un rol important. Astfel, softul, care se bazează pe date în timp real, permite optimizări utilizând proceduri algoritmice. Prin construcția unui „geamăn digital”, comenzile primite sunt așezate în simulări care permit crearea unei ordini optime a comenzilor într-un tur de picking.

Astfel, se câștigă timp, iar distanța parcursă este mai mică. Metodele predictive sunt utilizate, de altfel, în zonele de topografie și planificare în depozit, pentru așezarea articolelor astfel încât să fie generată o densitate optimă pentru picking, De asemenea, au fost luate în considerare aspectele ergonomice.

În cadrul interacțiunii dintre LOS și WMS, excepțiile sunt monitorizate în timp real și gestionate. Astfel, controlul convențional „expost” este transformat într-unul în timp real, care îmbunătățește semnificativ calitatea și eficiența serviciilor.

„Suntem deosebit de încântați că putem sărbători un alt succes important cu SMILE, acum și la nivel internațional”, a afirmat dr. Claus-Peter Amberger, membru în Consiliul de Administrație LOXXESS AG. „Comerțul online se confruntă cu un boom de ani de zile, ceea ce, în logistică, se traduce în provocări, care necesită concepte noi. Cu SMILE, noi am implementat o abordare de succes, care nu numai că ia în considerare complexitatea comerțului online, dar asigură și satisfacția clienților și a angajaților”, a continuat el.

„La LOXXESS, inovația este o componentă integrală a ADN-ului nostru corporativ. Acest mare premiu confirmă strategia noastră de a dezvolta noi soluții, care oferă o eficiență mai mare și sunt capabile să reflecte, în special, creșterea rapidă a volumului clienților noștri de comerț electronic. În același timp, dorim să felicităm toate companiile finaliste”, a declarat, la rândul său, Christina Thurner, membru al Comitetului Executiv LOXXESS.

Despre LOXXESS

LOXXESS AG este specializată în proiecte complexe de logistică pentru industrie și comerț. Compania oferă soluții personalizate bazate pe concepte individuale. Ca specialist în logistică, LOXXESS nu numai că optimizează achizițiile și distribuția de bunuri pentru parteneri, ci oferă și valoare adăugată în domeniile serviciului pentru clienți, finisarea produselor, e-business. LOXXESS AG are sediul în Tegernsee, la care se adaugă alte 26 de locații în Germania, Republica Cehă și Polonia, unde operează 600.000 mp de depozit.

Premiul din partea publicului pentru cea mai bună prezentare a anului a revenit INTERLOG GROUP din Franța.

Câștigătorul publicului, MG2+, este un proiect în care colaborează patru producători concurenți (Carambar&Co, Cémoi, Ferrero și Mondelez) și doi furnizori de logistică (Interlog Logistic și FM Logistic). Obiectivul comun este acela de a reduce numărul de camioane pe șosele și emisiile de gaze poluante.

Acest proces inovator de pooling EDI duce la utilizarea, în regim de reciprocitate, a camioanelor, în relația cu comercianții cu amănuntul și alte canale de distribuție. Sunt, astfel, aliniate comenzile, având aceeași dată, ale unui comerciant, pentru toți cei patru producători, care fac parte din proiect, potrivit pentru companiile de retail care nu lucrează în sistem VMI (Vendor Managed Inventory) partajat. Această colaborare este posibilă datorită managementului procesului de pooling EDI, realizat prin intermediul turnului de control Interlog Logistic, cu sprijinul unui software dedicat.

Reamintim, ELA Award utilizează un format similar cu al „Ligii Campionilor”. Fiecare asociație națională membră este invitată să înscrie în competiție proiectul câștigător din țara respectivă, iar Proiectul Anului va fi selectat de un juriu european, format din 26 de specialiști de înalt nivel din logistică, retail, industrie, consultanță, servicii sau din domeniul academic. Fiecare asociație membră ELA poate nominaliza un membru în juriu, care se poate angaja pentru o perioadă de trei ani.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.