Renault Trucks dezvăluie designul modelelor sale electrice T și C

Renault Trucks a dezvăluit modelele gamei sale grele integral electrice. Renault Trucks E-Tech T și C, sunt primele care vor purta noul logo al producătorului și vor fi produse la fabrica Renault Trucks de la Bourg-en-Bresse, începând cu 2023. Ele sunt deja disponibile pentru precomandă.

Lansarea gamei Renault Trucks de camioane grele integral electrice reprezintă un pas înainte major în angajamentul producătorului pentru decarbonizarea transportului rutier de marfă. Renault Trucks este, acum, singura companie care furnizează o ofertă de mobilitate electrică pentru toate utilizările: de la o bicicletă cargo de 650 kg, la cap tractor electric și camion de construcții de 44 t, al căror design este astăzi dezvăluit.

O evoluție în design echilibrată

Aceste noi modele, destinate activităților de distribuție regională și de construcții, au un design specific pentru motorizarea lor electrică. Designerii Renault Trucks au introdus schimbări în partea frontală, menținând, în același timp, o armonie generală perfectă.

În primul rând, Renault Trucks E-Tech T și C primesc semnătura grafică proprie camioanelor electrice ale mărcii: capace de roți și bandă albastră verticală pe lateralele vehiculului și inscripționarea Renault Trucks E-Tech în partea frontală. Camioanele sunt, de asemenea, echipate cu o nouă placă de emblemă din plexiglas albastru.

Pentru a crește siguranța, partea frontală a vehiculelor a fost avansată cu 115 mm și au fost instalați senzori de proximitate pe părțile laterale. Șasiul este, de asemenea, echipat cu o treaptă retractabilă, care maximizează spațiul destinat bateriilor.

În ceea ce privește grila față, complet redesenată, designerii Renault Trucks s-au inspirat din lumea muzicii electronice, cu un model care amintește de un egalizator de sistem audio. Pentru a consolida acest efect electromecanic, partea frontală a vehiculului este complet vopsită.

În fine, Renault Trucks E-Tech T și C prezintă noul logo al mărcii, cu elemente actualizate. Plasat pe grila frontală, diamantul din aluminiu lustruit, pe fond negru strălucitor, îi conferă vehiculului un aspect modern și sofisticat.

O nouă identitate vizuală

Schimbarea de identitate vizuală a Renault Trucks, transpusă într-un logo ferm, monocrom, afirmă accelerarea și angajamentul producătorului față de decarbonizarea transportului.

Într-adevăr, Renault Trucks este determinat să facă față provocărilor climatice prin continuarea dezvoltării unor soluții de transport circulare, mai curate și mai sigure, care să-i însoțească pe clienți pe drumul lor către neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Disponibile pentru precomandă

Renault Trucks E-Tech T și C sunt deja disponibile pentru precomandă prin subsidiarele Renault Trucks din Europa. Transportatorii care doresc să achiziționeze camioane din gama grea pot să-și rezerve deja primele sloturi de producție. Producția modelelor Renault Trucks E-Tech T și C este programată să înceapă la sfârșitul anului 2023, în Bourg-en-Bresse, Franța.

Pentru a îndeplini multitudinea de cerințe din transportul regional și din activitățile de transport urban, Renault Trucks E-Tech T și C pot fi comandate cu două sau cu trei motoare electrice, care furnizează o putere combinată de până la 490 kW.

Este disponibilă o gamă largă de baterii de tracțiune, Renault Trucks E-Tech T și C putând fi echipate cu 4 până la 6 pachete de baterii litiu-ion, care pot dezvolta între 390 și 540 kWh. Bateriile se pot reîncărca în întregime prin AC până la 43 kW, sau prin DC până la 250 kW. Aceste camioane vor fi capabile să parcurgă până la 300 km cu o singură încărcare sau până la 500 km cu o încărcare rapidă intermediară (250 kW).

Celulele și modulele bateriilor vor fi furnizate de către Samsung SDI și asamblate la Gent, Belgia, la o fabrică din Grupul Volvo, căruia îi aparține și Renault Trucks.

Pentru a se adapta cu ușurință oricărui tip de caroserie și, în consecință, oricărei utilizări, Renault Trucks E-Tech T și C pot fi echipate cu trei tipuri de prize de putere (PTO), electrică, electromecanică și pe cutia de viteze. 

Renault Trucks E-Tech T și C, cu o masă totală autorizată de 44 t, pot fi comandate în versiuni tractor 4×2 și 6×2, cu cabină lungă și ampatament de 3.900 mm. În versiune rigidă, sunt disponibile modele 4×2, 6×2 și 8×4 tridem, cu cabină scurtă sau lungă și cu o gamă de 11 ampatamente, între 3.900 și 6.700 mm.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.