1.800 de locuinte ANL anul acesta, si gata!

Anul acesta vor fi finalizate 1.800 de locuinte prin ANL si nu se vor mai deschide obiective noi, a anuntat, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, la deschiderea targurilor internationale Construct Expo si Ambient Expo.

“Nu se vor construi locuinte ANL noi in acest an, dar se vor finaliza 1.800 incepute in anii trecuti. In plus, mai avem in lucru 2.400. Acestea se continua, dar se vor finaliza la anul. Sunt cereri de cumparare a locuintelor, dar putine, pentru ca, din pacate, diferenta intre chiria pe care o platesc chiriasii respectivi si suma pe care trebuie sa o plateasca pentru a le cumpara este mare”, a afirmat Cristian Petrescu.

El a amintit ca anul acesta sectorul constructiilor a inregistrat o crestere de 7%, iar investitiile finantate de Guvern, inclusiv prin MDRT, au contribuit substantial la acest progress. “Ne dorim sa facem acest lucru si in continuare, prin modernizarea de drumuri, construirea de locuinte si asezaminte culturale, reabilitarea termica a cladirilor de locuit, modernizarea si reabilitarea unor cladiri de patrimoniu”, a precizat ministrul Dexvoltarii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.