2013, an record pentru Cargus: venituri de 25,7 milioane de euro

Cargus, una dintre cele mai mari companii de pe piața de curierat intern din România, a raportat o creștere de 20% a cifrei de afaceri pentru 2013, care devine astfel cel mai bun an din istoria sa. Compania de curierat a atins venituri record, de 25,7 milioane de euro, cu aproape 6 milioane de euro mai mult față de 2012.

Cargus și-a văzut astfel răsplătite investițiile făcute anul trecut în infrastructură și servicii, în condițiile în care 54% din creșterea totală a fost realizată prin achiziția de noi clienți și valorificarea portofoliului existent din segmentul comerțului online.

Noi produse, precum Express BOX, un serviciu de livrări de până la cinci sau zece kilograme cu ambalaj gratuit, au asigurat o creștere de 5% pe segmentul clienților mici și mijlocii care plătesc numerar.

Gian Sharp (foto), CEO Cargus, explică evoluția rapidă a companiei pe piața locală de curierat:

Gian Sharp, CEO Cargus

“Ne-am propus să transformăm anul 2013 într-un an definitoriu pentru Cargus. Compania a beneficiat de investiții masive și și-a propus să crească într-un ritm superior celui din ultimii ani susținând activ industria de comerț electronic din România și străduindu-se să ofere cele mai bune servicii integrate de pe piața. Rezultatele obținute ne arată că 2013 a fost un an de succes, iar creșterea de 20% față de 2012 vine după o evoluție pozitivă pe toate categoriile de clienți din portofoliu“.

Cargus are peste 1.500 de angajati

Primele două luni ale anului 2014 oferă noi perspective pozitive. Volumul livrărilor efectuate de Cargus a crescut cu 54% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în special datorită unei creșteri de 90% a livrărilor pentru sectorul de comerț electronic, dar și printr-o creștere de 37% a volumelor din segmentul B2B.

Cargus a investit in 2013 aproximativ 4 milioane de euro in flota si infrastructura

Cargus a fost achiziționată în 2012 de Abris Capital Partners, unul dintre cele mai importante fonduri mid-market de private equity, și a făcut investiții în flotă și infrastructură de aproximativ 4 milioane de euro în 2013.

Cargus International (www.cargus.ro)

Cargus International SA este una dintre cele mai mari companii de pe piața de curierat intern din România. Fondată în 1991, Cargus a fost prima companie de curierat din România, iar în prezent deține și utilizează singura rețea națională de centre și depozite și o flotă de peste 900 de vehicule de curierat.

Cargus are peste 1.500 de angajati (2)Cargus are peste 1.500 de angajați și a avut vânzări de peste 25,7 de milioane de euro în 2013. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.