3.000 de rezervisti, sindicalisti si revolutionari au cerut demisia conducerii TVR

Circa 3.000 de rezervisti din armata, sindicalisti si revolutionari s-au indreptat in mars, marti la 14.00, din Piata Victoriei spre sediul Televiziunii Romane, pentru a cere demisia conducerii institutiei, pe motiv ca nu a reflectat “asa cum trebuie” protestele din ultimele 10 zile. Conducerea TVR a transmis ca nu intervine in politica editoriala si condamna “violenta stradala si atacurile la adresa jurnalistilor aflati in mijlocul evenimentelor pentru a-si face datoria”. Protestatarii au fost invitati la discutii, insa acestia nu s-au oprit la intrarea din Str. Emil Pangrati, unde aveau autorizatie, ci au inconjurat cladirea, fortand toate intrarile pentru a ajunge in Studioul 4 si a se adresa in direct romanilor. Unul dintre liderii revolutionarilor, Dorin Lazar Maior (fost deputat PSD), a declarat ca “nucleele de baza ale protestatarilor din toata tara sunt revolutionarii”

“Ne-am saturat de Culcer (Rodica Culcer, directorul Departamenului Stiri), ne-am saturat de Pora (Andreea Pora, jurnalist Revista 22), sa-si dea demisia intreaga conducere a televiziunii! Nu mai vrem dialog, vrem demisia!”, acuza  Mircea Dogaru, liderul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), anuntand totodata ca “reluam protestele maine, la Palatul Cotroceni”.

Celor cateva mii de disponibilizati din Armata li s-au alaturat cateva sute de sindicalisti din Educatie, Sanatate, dar si revolutionari. Nu s-a ajuns insa la numarul estimat de organizatori, de 10.000 de oameni din toata tara, ci numai pe sfert.

Televiziunea, sub asediu 

Mitingul a blocat Piata Victoriei intre orele 10.00 – 14.00, iar marsul a blocat circulatia pe B-dul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Calea Dorobantilor. Protestatarii nu s-au oprit insa la intrarea sediului TVR din Strada Emil Pangrati, pentru care aveau autorizatie, ci au inconjurat cladirea si au fortat intrarile, pentru a ajunge in Studioul 4 si a se putea exprima “direct romanilor, pentru ca institutia nu ne mai prezinta interesele”.

In afara de demisia conducerii TVR, protestatarii scandeaza “Jos Basescu”, “Jos Guvernul”, “Singura solutie, inca o revolutie” si au pancarte pe care scrie, printre altele, “Vrem alegeri libere”, “Nu vreti dialog social? Aveti proteste stradale”.

Cei mai vocali par sa fie revolutionarii, Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, a anuntat ca fortele de ordine vor asigura masurile in zona astfel incat manifestatia sa nu degenereze. El a atras insa atentia ca si organizatorii au responsabilitatea de a respecta autorizatia primita de la Primaria Capitalei.

Revolutionarii, nucleele de baza ale protestelor

Unul dintre liderii revolutionarilor, Dorin Lazar Maior (fost deputat PSD), a declarat ca la discutiile cu conducerea TVR s-a prezentat o delegatie condusa de Mircea Dogaru. “Noi ne vom continua protestele in toate pietele din Romania, pana la caderea acestei dictaturi. Nucleele de baza ale protestatarilor sunt revolutionarii. Dupa acest miting vom merge in Piata Universitatii, unde vom cere alegeri anticipate”, a declarat el. 

Dupa discutiile cu presedintele TVR, Alexandru Lazescu, liderul rezervistilor a declarat ca seful TVR “a promis ca, de aici incolo, ne va primi la discutii, sa ne expunem parerea”. “Am cerut ca televiziunea sa fie alaturi de noi, in fiecare seara la Cotroceni, undevom protesta”, a precizat Mircea Dogaru.

Protestatarii au plecat la ora 15.50, mai devreme decat prevedea autorizatia de protest (17.00). Unii dintre ei s-au indreptat spre Piata Universitatii, altii spre casa.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.