Alertă MAE: Românii care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor bani lichizi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi, pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară.

Amintim că  toate băncile din Grecia sunt închise începând de astăzi până în 6 iulie iar extragerile de la bancomate au fost limate la 60 de euro pe zi.

Grecia este preferata românilor pentru destinaţiile de vacanţă.

Într-un comunicat de presă, MAE atenționează asupra duratelor mari de așteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

“Ambasada României la Atena şi Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluțiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia”, adaugă MAE.

Mâine este termenul limită până la care Executivul condus de Alexis Tsipras trebuie să achite tranşa de 1,6 miliarde de euro către FMI.

În caz contrar, Grecia va intra de la 1 iulie în faliment. Ţara produce mult mai puţin decât cheltuieşte iar în ultimii 5 ani, în ciuda tăierilor de salarii (38%) şi pensii (50%), a trăit din împrumuturi externe.

Din susţinerea financiară de 240 de miliarde de euro acordată de instituţiile financiare internaţionale, Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, însă trebuie să returneze tranşele la zi.

Dacă va intra în incapacitate de plată, dministraţia de la Atena nu va mai putea plăti salariile bugetarilor şi pensiile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.