Alex Mirea s-a impus la prima participare în Cupa Suzuki

Alex Mirea şi Dragoş Despinoiu au ales să revină în Campionatul Naţional de Raliuri în cea mai importantă etapă a sezonului 2013, Raliul Sibiului. Momentul revenirii a fost cu atât mai deosebit, cu cât echipajul s-a aliniat la start cu un nou automobil de concurs, iar la capătul celor 216 kilometri de probă specială s-au impus în cadrul Cupei Suzuki şi s-au clasat pe locul secund la clasa 9.

Aflati pentru prima oara la comenzile noului Suzuki Swift Sport pregatit pentru competitii de preparatorul Wise Motorsport, Alex Mirea si Dragos Despinoiu s-au adaptat extrem de repede cu masina si au reusit sa castige patru din cele treisprezece probe speciale parcurse la Raliul Sibiului.

“Totul s-a petrecut atat de repede incat acum mi se pare ca a fost un vis. In duminica dinaintea Raliului Sibiului eram la Trofeul Sinaia si castigam la clasa la care particip. Luni am plecat catre Cluj unde am reusit sa fac o scurta acomodare cu noua masina Suzuki Swift sau ’’ZuZa’’, asa cum am botezat-o intre timp cu ajutorul fanilor”, povesteste Alex Mirea.

Alex si Dragos au capatat incredere si mai multa la terminarea sesiunii de teste oficiala, desfasurata joi inaintea raliului si la finalul careia au fost cei mai rapizi concurenti in cadrul Cupei Suzuki.

“Desi pare ca a fost o victorie facila, lucrurile nu au decurs atat de simplu. Nu am fost nici noi ocoliti de problemele cauzate de duritatea probelor de la Sibiu iar vineri, in prima zi, am parcurs mai multe probe cu tampoanele de la motor rupte si cu suspensia care nu mai lucra in parametri normali. Imprietenirea cu ZuZa a decurs mai repede decat ma asteptam iar pentru faptul ca am ajuns cu bine la final trebuie sa le multumesc si celor din echipa de asistenta tehnica”, a adăugat Alex Mirea.

Chiar daca au luat startul la o singura etapa in cadrul cupei monomarca, Alex si Dragos se afla dupa Raliul Sibiului pe locul al doilea in clasamentul general al Cupei Suzuki, la doar 1,6 puncte distanta de primul loc, etapa sibiana avand coeficient dublu.

“Ma bucur nespus de mult pentru victoria obtinuta la primul raliu cu noua masina. Vreau sa le multumim fanilor care ne-au sustinut dar si partenerilor nostri fara de care revenirea noastra in campionatul de raliuri nu ar fi fost posibila si speram ca rezultatul nostru este o rasplata a increderii acordate”, a incheiat Alex Mirea.

Prezenta echipajului format din Alex Mirea si Dragos Despinoiu in Campionatul National de Raliuri este posibila in 2013 datorita partenerilor www.sgmarket.ro , www.deltaglass.ro , www.superformance.rowww.vbcs.rowww.casa-fiscala.ro ,  dar si a catorva prieteni. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.