Angajaţii Oltchim şi-au primit avansul

Salariaţii de la combinatul Oltchim şi-au primit, vineri, avansul şi tichetele de masă de pe luna august, iar liderul sindical Corneliu Cernev speră ca până la 17 octombrie să intre şi lichidarea. Încă nu se ştie nimic despre retribuţia de pe septembrie, însă cel puţin în acea lună oamenii nu au lucrat. Totodată, Guvernul nu a avansat o dată la care cei 522 de angajaţi reprezentând cazuri sociale vor primi prima rată din cei 1.400 de lei de care vor beneficia ca ajutor de urgenţă. Premierul Victor Ponta a anunţat însă că ajutoarele nu se vor acorda în plus la salariu, ci vor fi date numai celor care câştigau salariul minim pe economie, de 700 de lei.

Activitatea combinatului a fost sistată la sfârşitul lunii august, în urma datoriilor de circa 700 de milioane de euro pe care combinatul chimic vâlcean le avea la mai mulţi creditori. Electronica Furnizare, unul dintre principalii creditori ai Oltchim, a oprit alimentarea cu curent electric a societăţii.

Privatizarea Oltchim a eşuat, după ce câştigătorul licitaţiei din 22 septembrie, omul de televiziune Dan Diaconescu, nu a putut oferi suma de 45 milioane de euro pe care o licitase.

La Oltchim a fost numit director Mihai Bălan iar Guvernul caută soluţii împreună cu noua conducere a combinatului pentru repornirea celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.