Antonescu: “Referendumul a fost boicotat de PDL, Basescu, UDMR, maghiari si canicula”

Presedintele interimar Crin Antonescu a acuzat duminica seara, la Palatul Cotroceni, ca referendumul “a fost boicotat de PDL si de Traian Basescu, de UDMR si marea parte a cetatenilor de origine maghiara, in conditiile unei zile caniculare”. El a promis ca va astepta in “mod democratic, civilizat, rezultatele oficiale de la BEC” si “vom respecta cu totii decizia CCR”. Antonescu nu si-a anuntat insa plecarea de la Cotroceni si nici retragerea din viata politica, asa cum a fagaduit, fara sa-i ceara nimeni, in ziua in care cei 256 de parlamentari au votat suspendarea presedintelui ales Traian Basescu.

“Romania a dovedit definitiv azi ca e o tara pe deplin democratica, in care cetatenii inteleg sensul democratiei, in care cetatenii, intr-o categorica majoritate, in realitate, inteleg sa isi exercite drepturile democratice. Multumindu-le tuturor acestor oameni extraordinari care au facut efortul sa se prezinte la vot, multumesc tuturor autoritatilor, oamenilor care azi au asigurat desfasurarea normala si corecta a referendumului”, a spus Antonescu.

El a mai aratat ca “exista numeroase incidente, toate insa minore”, iar “atat autoritatile, cat si cetatenii alegatori s-au dovedit exemplari din punct de vedere democratic”.

“Indiferent de rezultatul final, nu mai avem, daca am avut vreodata, niciun motiv sa ne indoim de noi insine, de faptul ca suntem un popor si o tara deplin europene. (…) Acestea sunt insa aproape detalii pe langa marele mesaj pe care poporul roman l-a dat: ca este un popor care nu mai are ce sa invete in materie de alegeri democratice de la nimeni. Cred ca daca existau indoieli in legatura cu aceste lucruri, ele nu mai au niciun fel de justificare. Multumesc tuturor celor care azi, prin votul lor au scris o noua pagina, o pagina frumoasa, mare, din istoria Romaniei. Vom actiona in baza respectului fata de toate deciziile institutiilor prevazute de constitutie”, a incheiat copresedintele USL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.