Aproape 2 milioane de lei amenzi antifraudă în minivacanța de 1 Mai

În perioada 1 – 3 mai, 605 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat corectitudinea a 457 operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate și au dispus amenzi totale de 1,965 milioane lei şi confiscări de venituri, numerar şi bunuri în valoare totală de 203.611 lei.

De asemenea, inspectori antifraudă fiscală au constatat şi încălcări ale obligaţiei legale de utilizare a casei de marcat şi emitere a bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activităţii comerciale a 34 de puncte de lucru.

Din totalul operatorilor economici verificaţi, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentaţiei publice – cele mai multe în judeţul Constanţa.

Restul descinderilor au avut loc la Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimăneşti, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moineşti, Moneasa, Putna, Tăşnad, Zărneşti etc..

Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că la agentii economici verificati s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. Dintre cele 102 localuri controlate s-a decis suspendarea activităţii comerciale a doar două dintre ele, deoarece oamenii legii au constatat că se încălca obligaţia de emitere a bonului fiscal.

„Acest fapt confirmă tendinţa generală de respectare a prevederilor legale privind uttilizarea casei de marcat şi emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecţi depăşind 98% în această perioadă”, precizează DGAF, în comunicatul remis redacției.

Inspectorii DGAF au identificat şi alte abateri de la legislaţia financiar contabilă, pentru sancţionarea cărora au dispus 138 amenzi în cuantum total de 470.000 lei. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din staţiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în valoare totală de 280.000 lei.

„Aceste acţiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, cât şi pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecinţelor negative ale comerţului şi prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acţiunilor de control ale Direcţiei generale antifraudă fiscală este creşterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici”, a declarat Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte ANAF, coordonator al DGAF.

Controalele au fost efectuate pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.