Automobile Dacia, compania anului 2015 la Gala Premiilor Capital “Excelența în afaceri”

Automobile Dacia a primit în această seară, la Gala Premiilor Capital “Excelența în afaceri”, titlul de Compania anului 2015, “pentru că a reușit să înregistreze cea mai mare cifră de afaceri din România, de aproape 4,3 miliarde de euro, având un rol major atât în ceea ce privește exporturile României cât și în dezvoltarea industriei auto prin atragerea de furnizori. Anul trecut, la uzina de la Mioveni au fost produse 339.204 de autoturisme, iar profitul Dacia a urcat la 100 de milioane de euro, cel mai bun rezultat din ultimii 8 ani”,

La eveniment a participat și premierul Dacian Cioloș.

Omul de afaceri al anului a fost desemnat Horațiu Țepeș, antreprenor Bilka”, pentru că “a reușit să construiască una dintre afacerile cu cele mai mari creșteri din industria românească. Antreprenorul de numai 36 de ani este proprietarul Bilka, liderul pieței românești de țiglă metalică. Dacă anul trecut piața de profil a crescut cu 10%, compania lui Horațiu Țepeș a înregistrat o creștere de peste 40%, ajungând la afaceri de 191 milioane de lei. Anul trecut, compania a pus în funcțiune 10 noi linii de producție, iar numărul de angajați a crescut cu aproape 30%. În cei nouă ani de activitate, BILKA a acoperit peste 100.000 de case”.

Investitia anului: Chimcomplex Borzești – “Pentru inaugurarea uneia dintre cele mai performante instalații de cogenerare din sud-estul Europei, o investiție de circa 14 milioane de euro, care permite combinatului să-şi reducă semnificativ costurile cu utilităţile. Instalaţia produce mai multă energie electrică şi termică decât consumă întreg oraşul Râmnicu Vâlcea. De la privatizare până în prezent, Chimcomplex Borzești a realizat investiții în valoare de peste 70 milioane de euro, fiind astăzi unul dintre liderii pieței din România”.

Primul premiu special, pentru cel mai inovator produs bancar, i-a fost acordat Băncii Comerciale Feroviare “pentru pachetul PRIMUS, adresat atât angajațiilor cât și antreprenorilor, oferind unele dintre cele mai bune condiții de pe piața bancară românească. Astfel, prin Primus by BCF, clienții se bucură de costuri minime și instrumente  inovative  pentru bankingul de zi cu zi”. 

Cel de-al doilea premiu special, pentru perfomanță în sectorul energetic, i-a fost acordat companiei Rompetrol Rafinare, parte a grupului KMG International, “pentru amplul program de modernizare a rafinăriei Petromidia, derulat din 2007 și până în prezent, un proiect ce se ridică la aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Investițiile permanente și managementul profesionist au avut ca rezultat și intrarea companiei pe profit în decursul anului trecut”.

Ultimul premiu special, pentru implicare socială, i s-a acordat Organizației Umanitare Concordia pentru Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA, ce oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau lipsiți de sprijiul familiei, la educație și formare profesională de calitate. În 2015, 76 de tineri au urmat cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA.

Categoria “Cea mai bună companie din industrie”:

Premiul 3 – SINIAT

  • pentru că în ultimii cinci ani, de la achiziția divizei de gips de la Lafarge, a avut o dezvoltare continuă pe plan local. De exemplu, anul trecut a inaugurat o nouă unitate de producție la Turceni, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. Este parte a grupului belgian Etex, și anume producătorul de soluţii bazate pe gips-carton

Premiul 2- IRUM

  • Pe acest loc se află unul dintre puținii producători de tractoare și utilaje agricole din România. Cea mai importantă realizare a companiei din 2015 o reprezintă inaugurarea centrului de cercetare și dezvoltare, o investiție de peste 12 milioane de lei, prin care s-au creat noi locuri de muncă pentru specialiști. Compania a reușit deja perfomanța de a fabrica un tractor 100% românesc.

Premiul 1 – ORACLE ROMÂNIA

  • Cu peste 4.200 de salariați, compania a fost desemnată trei ani consecutivi “cel mai dorit angajator”. Doar in ultimele 12 luni, personalul companiei a crescut cu aproximativ 1.000de salariați.  Oracle Romania este prezentă de 20 de ani în România, iar din 2004 a început dezvoltarea centrelor de servicii partajate şi de tehnologie. 

știgătorii categoriei „Cea mai bună companie din comerțsunt:

Premiul 3Help Net Farma

  • in funcție de votul cititorilor a fost aleasă una dintre cele mai importante rețele de farmacii din România, cu peste 200 de puncte de vânzare și peste 2 milioane de clienți activi. În 2014, compania a început un proces de rebranding, parte a noii strategii a conducerii, care a permis creșterea afacerilor cu 21%. Anul trecut rețeaua a fost extinsă cu 23 de unități, iar anul acesta investițiile în extindere vor continua, promit reprezentanții Help Net Farma.

Premiul 2- Mol România


  • pentru a doua cea mai votată companie de cititorii Capital, anul 2015 a reprezentat un moment de referință: aniversarea a 20 de ani pe piața românească și finalizarea tranzacției de preluare a stațiilor Agip. Anul trecut compania a investit peste 15 milioane de euro în deschiderea a șapte stații noi, reușind astfel să depășească 200 de benzinării. În decursul celor două decenii, compania a realizat investiții de peste 200 de milioane de euro pe plan local. 

Premiul 1 – Carrefour Romania

  • Anul trecut compania a avut parte de o extindere fulminantă. A deschis noi unități în Mega Mall București și în Timișoara, a inaugurat alte magazine mai mici, iar vânzările nete au crescut cu peste 13%, depășind 1,2 miliarde de euro. Tot anul trecut, compania a anunțat preluarea a 86 de supermarketuri Billa.

știgătorii categoriei „Cea mai bună companie din agricultură:

Premiul 3Hemp Flax

  • Mai bine de un sfert din voturile acordate de cititori acestei categorii au fost atribuite companiei care anul trecut a inaugurat o fabrică de procesare a cânepii în județul Alba, o investiție de 5 milioane de euro.  În următorii 4-5 ani, reprezentanții companiei vor să ajungă la o suprafaţă cultivată de peste 2.000 de hectare, faţă de aproape 500 cât deține în prezent compania Hemp Flax.

Premiul 2 –Cerealcom Dolj

  • Pe locul 2 se află o afacere de familie, care anual atinge venituri de peste 100 de milioane de euro. În ultimii cinci ani, compania a investit 15 milioane de euro în utilaje agricole de mare capacitate și într-un sistem de înaltă tehnologie cu ajutorul căruia monitorizează productivitatea. Grupul este condus de omul de afaceri Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj.

Premiul 1 – Transavia

  • O companie cu capital 100% românesc înființată în anul 1991, care a ajuns unul dintre cei mai importanți producători de carne de păsăre de pe piața locală . În cei 25 de ani de activitate, compania a crescut constant prin inovație și investiții permanente, ajungând astăzi la un business de dimensiuni impresionante și în topul celor mai valoroase companii din România.

știgătorii categoriei “Cea mai bună instituție financiară

  • Premiul 3 – Unicredit Leasing

Premiul  3 – merge către liderul pieței din leasing din România, care a finanțat anul trecut bunuri în valoare de circa 340 milioane de euro. În același timp, profitul consolidat al activităților de leasing s-a majorat cu 15%, ajungând la 5,5 milioane de euro.

Premiul 2IDEA BANK

  • deși a intrat recent pe piața românească, datorită noului concept a reușit în scurt timp săștige cotă de piață pe segmentul către care se adresează în principal. Și anume, persoane fizice și IMM-uri, în special firmele mici, iar asta s-a putut observa și în votul acordat de cititori. În prezent, instituția bancară operează 32 de sucursale la nivel national, dar vrea ca în câțiva ani să ajungă în primele zece bănci din România.

Premiul 1 – Omniasig Vienna Insurance Group

  • Anul trecut, compania a înregistrat o creștere de peste 13% a businessului, s-a plasat pe primul loc pe piața asigurărilor generale, cu o cotă de piață de 14%, conform ASF, și tot pe primul loc în funcție de volumul total al despăgubirilor plătite.  

știgatorii  categoriei Cea mai bună companie din servicii”:

Premiul 3Țuca Zbârcea & Asociații

  • A fost implicată în multe proiecte de investiții semnificative de pe piața locală în diverse sectoare, printre care amintim preluarea magazinelor Billa de către Carrefour, achiziția distribuției angro de medicamente a grupului GSK de către Interbrands, vânzarea operațiunilor McDonald’s către Premier Capital, achiziția Băncii Carpatica de către Nextebank. Mai mult, anul trecut au aniversat zece ani de la înființare.

Premiul 2KIWI Finance

  • La mică distanță față de locul 3, în funcție de voturile exprimate, se află compania care a intermediat anul trecut credite de aproape 100 de milioane de euro, cu 37% mai mult față de anul anterior. Aproape două treimi din total au reprezentant credite imobiliare, ceea ce înseamnă că în fiecare zi cinci familii din țară s-au mutat într-o locuință nouă, cumpărată printr-un credit intermediate de Kiwi Finance.

Premiul 1 ORANGE ROMANIA

  • Este liderul pieței locale telecom si a strans cele mai multe voturi din partea cititorilor Capital. Compania oferă o gamă largă de servicii apreciate de public. Are peste 10 milioane de clienți pe segmentul de bază al businessului, și creșteri importante la celalte servicii. De la începutul lunii mai, la conducerea companiei se află Liudmila Climoc, care are o experiență de 19 ani în industria de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.