Autostrada Soarelui si 8 drumuri nationale, inca blocate

CNADNR a redat circulatiei sambata dimineata mai multe drumuri nationale, deszapezite vineri noaptea, insa raman blocate Autostrada Soarelui A2 si inca 9 drumuri nationale din judetele Galati, Tulcea si unul din Giurgiu – DN 5A, despre care secretarul de stat in MAI, Mihai Capra, a declarat la conferinta de la ora 12.00 ca nu stie de ce acest drum este inclus la categoria “national”, deoarece “nu este asfaltat si se infunda la prima ploaie”. Pe A1 Bucuresti – Pitesti traficul a fost reluat vineri dupa-amiaza, dar se circula dificil, insa este important ca s-a inceput defluirea TIR-urilor. Pe de alta parte, exista inca zeci de dumuri judetene inchise.

Drumurile nationale DN 2B Buzau – Faurei, DN 2L Tisita – Satu Nou, DN 2M Focsani-Odobesti au fost deschise circulatiei sambata, la ora 9.00.

Pe DN 3 Stefanesti – Basarabi traficul rutier a fost reluat de la ora 8.30, potrivit CNADNR.

La ora 10.30 a fost deschis traficul pe DN 2C Costesti – Pogoanele.

La ora 11.00 a fost deschis traficul pe DN 22 Ramnicu Sarat – Baile pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

DN22C Murfatlar-Cernavoda si DN3 Murfatlar-Constanta au fost deschise, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

DN2C Costesti – Smeeni – Pogoanele – Padina (judetul Buzau) – deschis in jurul orei 11.00.

Potrivit Jandarmeriei, autostrada A2 continua sa ramana blocata, la km 45 fiind prinse in zapada peste 50 de TIR-uri. Soferii au refuzat sa-si paraseasca masinile, in ciuda sprijinului dat de jandarmii care se afla la fata locului pentru a degaja autostrada si a o reda traficului.

In noaptea de vineri spre sambata s-a actionat cu 650 de utilaje de deszapezire, s-au folosit 1.500 de tone de material antiderapant si 4.001 tone de clorura de calciu pe drumurile inchise.

Raman inchise cel putin pana dupa-amiaza:

  • A2 Bucuresti – Constanta;
  • DN24D Barlad – Galati (judetul Galati);
  • DN22F Nalbant – Horia (judetul Tulcea);
  • DN22D Macin – Caugagia (judetul Tulcea);
  • DN23B Maicanesti – Ciorasti – Codresti (judetul Vrancea);
  • DN2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (judetul Vrancea);
  • DN23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
  • DN2L Tisita – Panciu (judetul Vrancea);
  • DN5A Hotarele – Mironesti – Varlaam (judetul Giurgiu).

Dupa-amiaza se va intra in normal

Vestea buna este ca dupa-amiaza ar putea fi deschisa circulatiei Autostrada Soarelui. “Speram ca in timpul cel mai scurt sa reluam circulatia pe A2”, a anuntat la ora 12.00 Ioan Dascalu, secretar de stat in MAI.

Oficialul Ministerului Administratiei si Internelor a precizat ca sunt in continuare inchise 63 de drumuri judetene, iar pe alte 6 circulatia este ingreunata.

La operatiunile de salvare a persoanelor inzapezite si de degajare a drumurilor au lucrat 1.023 de cadre ale MAI – de la Politia Rutiera, Politia Romana, Unitatea Speciala de Aviatie, Politia de Frontiera, Jandarmeria si Inspectoratul Situatiilor de Urgenta.

La randul sau, Mihai Capra, secretar de stat in MAI, a aratat ca majoritatea drumurilor nationale din judetele Tulcea si Constanta au fost redeschise si a inceput defluirea TIR-urilor blocate in cele doua judete. “La ora actuala, inclusiv TIR-urile de pe A2 au fost aduse spre Bucuresti, doar 20 de soferi au refuzat sa plece. Mai sunt 11 autotrenuri care merg spre Constanta, ele vor fi conduse spre DN3 care este deschis circulatiei. DN 5A din Giurgiu ramane inchis, dar nu stiu de ce a fost incadrat la categoria “drum national”, pentru ca nici macar nu e asfaltat, se infunda la prima ploaie”, a precizat oficialul MAI.

El a adaugat ca “pana dupa-amiaza toate drumurile nationale vor fi redate circulatiei, chiar daca se va rula ingreunat”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.