Avantajele ecologice ale soluţiei de închiriere a paleţilor oferită de CHEP în Europa, demonstrate de un studiu independent

Un studiu independent a confirmat că sistemul de paleţi CHEP din Europa prezintă cel mai scăzut impact ambiental în comparaţie cu sisteme alternative de paleţi, mai ales cu paleţii returnabili şi de unică folosinţă din lemn alb, a anunţat, miercuri, CHEP, furnizorul lider în lume de soluţii de închiriere paleţi şi containere. „Acesta este un avantaj competitiv clar, care consolidează viziunea noastră că CHEP este lider pe piaţă în domeniul durabilităţii în sectorul nostru de activitate”, a  declarat Dr. Juan José Freijo, Directorul Internaţional de Durabilitate CHEP.

„Am finalizat un studiu de evaluare completă a ciclului de viaţă pentru CHEP Europa, care a vizat produsele şi serviciile cu paleţi CHEP. Evaluarea a fost realizată de Intertek-RDC Environment, cu sediul în Bruxelles, o organizaţie de consultanţă lider în domeniul ecologic şi a fost supusă unei verificări colegiale independente* şi certificării ISO 14044”, a precizat oficialul CHEP.

Studiul de evaluare a ciclului de viaţă s-a concentrat asupra celor trei produse cheie ale CHEP Europa: palet Euro (1.200×800 mm), palet UK (1.000×1.200 mm) şi semipalet (600×800 mm). Intertek-RDC a evaluat impactul ambiental total al paleţilor pe toată perioada lor de viaţă, de la culegerea copacilor la reciclarea de la sfârşitul duratei de viaţă.

Rezultatele studiului au demonstrat faptul că soluţia de închiriere paleţi oferită de CHEP generează cel mai scăzut impact ambiental** dintre sistemele analizate de paleţi din lemn.

palet chep 2

Avantajele intrinseci de afaceri ale CHEP reprezintă elemente cheie pentru obţinerea performanţei ecologice. Acestea includ utilizarea de lemn certificat, o eficienţă superioară în transport, pierderi mai mici şi reciclarea la sfârşitul duratei de viaţă.

„Am constatat că emisiile şi consumul de resurse în cazul utilizării sistemului de închiriere paleţi oferit de CHEP sunt sub 50% din cele specifice utilizării de paleţi returnabili din lemn alb, iar deşeurile produse sunt de circa 18 ori mai mici decât în cazul paleţilor de unică folosinţă din lemn alb”, a explicat Dr. Freijo.

„Studiul ne permite să le oferim clienţilor CHEP informaţiile complete de care au nevoie de la furnizorii lor pentru a evalua impactul ambiental total al operaţiilor de ambalare, transport şi livrare a bunurilor lor pe un palet în cadrul lanţului de aprovizionare din Europa. Evaluarea ciclului de viaţă ne indică, de asemenea, care sunt aspectele asupra cărora trebuie să ne concentrăm pentru a ne reduce şi mai mult emisiile şi pentru a ne îmbunătăţi, aşadar, propriul impact ambiental”, a mai spus directorul de la CHEP.

În conformitate cu metodologia ISO 14044, o comisie formată din 3 experţi independenţi a efectuat o examinare analitică pentru a verifica conformitatea ISO a evaluării ciclului de viaţă şi pentru a-i consolida veridicitatea. Comisia a inclus un expert de evaluare a ciclului de viaţă din Solinnen, un expert de logistică de la CPV Associés (ambele din Franţa) şi un expert în domeniul paleţilor de la Federaţia Europeană a Producătorilor de Ambalaje şi Paleţi din Lemn (FEFPEB). Comisia de verificare colegială a evaluat şi validat metodologia, colectarea datelor, rezultatele şi concluziile cheie.

Despre CHEP

CHEP este lider mondial în domeniul soluţiilor de ambalare reutilizabile, returnabile şi gestionate, deservind numeroase dintre cele mai mari companii din lume în domenii precum bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi şi automobile. Serviciile CHEP sunt durabile din punct de vedere ecologic şi sporesc eficienţa clienţilor, reducând, în acelaşi timp, riscurile operaţionale şi deteriorarea produselor.

Cei peste 7.500 de angajaţi CHEP şi cele 300 de milioane de paleţi şi containere oferă o acoperire fără egal şi o valoare excepţională, deservind peste 500.000 de unităţi client în 50 de ţări.  Portofoliul nostru de clienţi include companii şi branduri internaţionale precum Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, Ford şi GM.  CHEP este parte a Brambles Limited. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.chep.com .

* Verificarea colegială reprezintă evaluarea lucrărilor sau a performanţelor, efectuată de alte persoane din acelaşi domeniu de activitate, pentru a spori calitatea lucrărilor sau a performanţelor din domeniul respectiv. Termenul „colegial” desemnează adesea o persoană cu competenţe similare. Totuşi, în contextul verificării colegiale, este utilizat, în general, în sens mai larg pentru a desemna persoane cu aceeaşi profesie, cu funcţie similară sau superioară. Verificările colegiale contribuie la menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii atât direct, prin detectarea punctelor slabe şi a erorilor în anumite lucrări şi performanţe, precum şi indirect, prin furnizarea unei baze pentru procesul decizional. Verificarea colegială este utilizată pe scară largă într-o varietate de domenii profesionale, inclusiv în domeniul cercetării academice şi ştiinţifice, în domeniul medical şi juridic.

** Acest studiu de evaluare a ciclului de viaţă a respectat standardul ISO 14044, care se concentrează asupra următoarelor impacturi ambientale: potenţialul de încălzire globală (emisii de CO2), acidifierea (generarea de ploi acide), eutroficarea (contaminarea râurilor), potenţialul de subţiere a stratului de ozon (impactul asupra stratului de ozon), consumul de energie neregenerabilă, consumul de lemn, consumul de minerale, consumul de apă şi deşeurile finale trimise la groapa de gunoi.

paleti chep

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.