Basescu: “Voiculescu isi cumpara libertatea cu bani, dar acelasi crez l-a avut si Vantu, iar acum e parcat la odihna. Ghita mi-a trimis un e-mail, ca poate aranjam ceva in campanie”

Traian Basescu a dezvaluit luni seara, in emisiunea “Sub semnul intrebarii” difuzata de B1 TV, ca are informatii potrivit carora lovitura de stat, cu tot cu programul de suspendare a presedintelui, a fost pusa la cale in Grecia, cu ocazia zilelor libere de 1 Mai “de Voiculescu si de principalii lui lachei din trustul de presa”, care “nu s-au sfiit sa discute direct pe plaja, la Arion Hotel & Spa”. Presedintele suspendat a spus si despre patronul RTV, Sebastian Ghita, ca “si-a permis acum vreo saptamana sa-mi dea un mail, sa avem o discutie, adica “suntem in campanie, poate avem ceva de aranjat”. “Drama romanilor pleaca si din faptul ca sunt intoxicati de dimineata pana seara. Exista trusturi de presa, in special Intact, care mint populatia de dimineata pana seara si care au devenit mai puternice in unele zone decat actuala Putere”, a aratat el. Basescu a explicat si de ce a introdus mass-media ca vulnerabilitate in CSAT: pentru ca reprezinta un risc la securitatea nationala, prin inselarea continua a populatiei.

“Va pot spune ca programul de suspendare a presedintelui, pentru a se ajunge la a avea justitia in mana – pentru ca asta e obiectivul final -, a fost bine discutat in Grecia, cu ocazia zilelor libere de 1 Mai, de Voiculescu si principalii lui lachei din trustul de presa. Nu s-au sfiit sa discute direct pe plaja, la hotelul Arion Hotel & Spa. Lovitura de stat era pregatita de mult si stabilita si mediatic cu toti lacheii din trustul Intact: cum sa faca si ce teme de atac folosim la adresa presedintelui”, a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca “Voiculescu a dat bani unora – ziaristilor, iar altora putere. Crin n-ar fi ajuns niciodata sa fie presedinte interimar al Romaniei fara sprijinul lui Voiculescu, Ponta n-ar fi ajuns probabil niciodata premier fara sprijinul lui Voiculescu, si multi altii”.

Intrebat de Robert Turcescu daca are informatii ca, atunci cand a avut loc daramarea Guvernului Ungureanu, au fost si bani la mijloc pentru obtinerea voturilor necesare, Traian Basescu a spus ca “asa am auzit si eu, dar nu am probe certe”.

“Spre exemplu, despre intalnirea, discutia si planul stabilit in Grecia, la Arion Hotel & Spa pe plaja, stiu. Despre bani doar am auzit, deci nu am certitudini, asa ca mi-e greu sa spun. Cert este ca dl Voiculescu a anticipat cu vreo doua luni inainte, a spus ca un mare numar de parlamentari va trece si se va pierde majoritatea, pentru ca i se apropia procesul, avea termen la Inalta Curte, a scapat cu trecerea Monitorului la Guvern”, a precizat el.

“Auzi la o buna parte din populatie exact expresiile pe care le utilizeaza Antenele”

Traian Basescu a explicat si de ce a introdus in CSAT presa ca vulnerabilitate: “Toata lumea a spus “risc la securitatea nationala”, dar exact la asta m-am referit, la inselarea continua a populatiei. Daca va uitati la niste focus-grupuri facute de sociologi, veti auzi la o buna parte din populatie exact expresiile pe care le utilizeaza Antenele, iar bietii oameni nu stiu ce e dedesubt”.

Presedintele a precizat ca “dedesubt e spaima lui Voiculescu de puscarie, pentru ca are dosare in derulare in instanta, precum si o planificare ce vizeza subrezirea continua a statului roman”.

“Eu ma bat cu structurile si am stiut intotdeuna ca exista, colcaie, fie ca vorbim de Vantu, de Nastase si de multi altii; altii urmeaza, dar inca exista un curent puternic”, a aratat el.

“Cat timp tii la libertatea presei n-ai cum sa intervii”

“Asta este, atat timp cat tii la libertatea presei, n-ai cum sa intervii pe trusturi de presa – si ar fi un mare pacat, pentru ca mai devreme sau mai tarziu romanii vor ajunge sa nu se mai lase manipulati de astfel de trusturi de presa”, a adaugat el.

“Mie imi sunt mai scumpe valorile decat riscurile pe care le incumba libertatea de expresie pentru oameni care lupta impotriva statului, impotriva justitiei, impotriva politicului legitim. Mi-e mai scumpa valoarea care inseamna libertatea presei. Am convingerea ca este o perioada de tranzitie si ca, pana la urma, vom ajunge la o societate normala”, a insistat presedintele suspendat.

“Trusturile de presa au impartit societatea, nu Basescu”

“Multi spun: “Basescu a impartit societatea”. Eu spun ca trusturile de presa au impartit societatea. Aduceti-va aminte ca, la un moment dat, era si trustul Realitatea – cu tot potentialul lui -, si trustul Intact; acum lucrurile s-au mai decantat la Realitatea, de cand Vantu are probleme penale.

La Romania TV este tot un urmas a lui Vantu, acolo este patron tot un domn care traieste din bani publici si face politica pentru a santaja politicul. Mie, acest individ care-i patron la Romania TV si-a permis acum vreo saptamana sa-mi dea un mail, sa avem o discutie. De cand pana cand discut eu cu un santajist, proprietar de trust de televiziune?!? Aici au ajuns indivizi de teapa astora care, cand puna mana pe o televiziune… Da, a trimis un mail pe adresa me,a in care imi cere o discutie. Adica “suntem in campanie, poate avem ceva de aranjat”. Iar eu ii spun “Daca ma intorc, multe contracte cu statul o sa pierzi, baiatule! Pentru ca nu poti sa folosesti banii statului ca sa santajezi un presedinte”. Aici este probabil marea problema pe care eu o am in relatia cu patronii de presa”, a afirmat Basescu.

“Voiculescu reuseste sa aiba un control pe oameni politici, pe ziaristi si chiar pe ministri”

Presedintele suspendat a spus ca sunt lucruri care pot fi negociate “si oricand fac compromisuri in zona politicului, cand prioritatea este sa ai un guvern stabil”, si zone in care nu se poate. “Este lista cu zonele in care compromisul este imposibil, iar aici discutam despre securitatea nationala prima data si la numarul doi este Justitia”, a precizat el.

“Voiculescu reuseste sa aiba un control pe oameni politici, pe ziaristi, si chiar pe ministri. De exemplu, il are pe cel de la Ministerul Agriculturii (Daniel Constantin, n. red.), caruia i-a dat bani de casa, iar asta ii e dator toata viata lui sa-i plateasca ratele inapoi. Fiecare cumpara ce are nevoie. Voiculescu are nevoie sa-si cumpere libertatea – trebuie sa-si puna oameni in fruntea statului ca sa-l protejeze de justitie”, a aratat Basescu.

“Si daca nu voi fi eu, de Justitie tot nu va scapa”

“Eu ii spun de pe acum: si daca nu voi fi eu, de Justitie tot nu va scapa, pentru ca Justitia, dupa parerea mea, a intrat pe un drum ireversibil; chiar daca ei ar pune la Justitie sefi aprobati de Voiculescu, judecatorii si procurorii sunt foarte greu de pus sub control, chiar de sefii lor, de multe ori”, a avertizat Traian Basescu.

“Deci, oameni ca Voiculescu isi cumpara libertatea cu bani, dupa ce s-au infruptat din banii statului fara rezerve, iar politicieni ca Antonescu si Ponta isi cumpara suportul mediatic si dau inapoi lui Voiculescu garantia de libertate; e simpla ecuatia. Voiculescu ar trebui sa vada cu atentie ca acelasi crez l-a avut si Vantu, iar acum acesta e parcat la odihna”, a insistat el.

“Daca 8 ani n-am facut compromisuri cu ei, doar n-oi face acum, cand mai am 2!”

Intrebat de Robert Turcescu daca are vreodata cosmarul ca s-ar putea sa declare intr-o zi ca a fost invins de alianta puscariabililor (pe modelul fostului presedinte Emil Constantinescu, cel care s-a declarat invins de serviciile secrete, n. red) ?), Reaian Basescu a negat ferm, dar a si ras.

“Nu, nu-l am, pentru ca sunt extrem de determinat sa-mi mentin pozitia. N-am niciun motiv… Daca 8 ani n-am facut compromisuri cu ei, doar n-oi face acum cand mai am 2 ani de mandat; pentru ca mai am doi ani de mandat, am uitat sa va spun”, a spus presedintele suspendat.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.