Blaga il taxeaza pe presedintele interimar Crin Antonescu pentru discursul de la mitingul de campanie al USL: “Nu intelege care ii sunt limitele constitutionale”

“Dl Crin Antonescu a participat la un miting de campanie al USL dovedind, astfel, ca nu intelege care ii sunt limitele constitutionale, chiar daca este presedinte interimar. Crin Antonescu incalca prevederile Constitutiei, in timp ce il acuza pe dl Basescu de asta”, a acuzat, luni, Vasile Blaga, presedintele PDL. Liderul democrat-liberal a amintit ca in 2007, cand Traian Basescu a fost suspendat din nou, presedintele interimar care a preluat atunci functia in timpul referendumului, Nicolae Vacaroiu, si-a indeplinit corect atributiile.

Vasile Blaga a reclamat si “minciunile grosolane” ale lui Antonescu si premierului Victor Ponta, fara sa-l uite insa nici pe ministrul de Externe, Andrei Marga.

“In calitate de presedinte interimar, dl. Antonescu continua sa foloseasca minciuni grosolane spuse cu un aer sobru seara la Cotroceni. A declarat ca nu exista nicio lista de cerinte prezentate de Comisia Europeana pentru eliminarea abuzurilor antidemocratice ale dlui Ponta, numai ca domnia-sa a fost imediat contrazis chiar de dl Ponta, care a spus ca a si dat raspunsul la respectivele intrebari. Dl Marga spune ca nu sunt porunci ci sunt intrebari”, a aratat el.

Blaga a mai anuntat ca “deocamdata au fost convocate doar Birourile permanente ale celor 2 Camere”,precizand ca “parlamentari nostri (parlamentarii PDL – n.red.) vor fi in Parlament atunci cand va fi convocata sesiunea extraordinara. “Vom fi atenti sa vedem daca aceasta convocare va respecta regulamentul”, a punctat el.

Despre decizia FMI de a amana venirea in tara pana dupa referendum, Blaga a afirmat ca “FMI observa, ca si Comisia Europena, ca aceasta incercare a USL de a arunca vina pe noi, pe PDL, ca dezinformam la Bruxelles, nu mai poate amagi pe nimeni”.

“Noi nu jucam decat in cadrul democratic constituit de Constitutie si de legile romanesti”, a precizat liderul democrat-liberalilor.

Mitinguri PDL la Iasi si Bucuresti

Vasile Blaga a prezentat si programul urmatoarelor mitinguri de sustinere ale presedintelui suspendat Traian Basescu:

“Asteptam foarte multa lume la Iasi, cum s-a intamplat si sambata la Cluj. Mitingurile se vor desafasura dupa urmatorul calendar: sambata, 21 iulie, ora 11:00, la Iasi in fata Palatului Culturii; joi, 26 iulie, ora 19:00, Piata Revolutiei din Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.