Bostan: Orice român va putea urmări o achiziție publică în timp real, din iulie

Orice român va putea urmări o achiziție publică în timp real, prin intermediul unui nou sistem cu grad de transparență ce va fi lansat ce va fi disponibil cel târziu în luna iulie, a anunțat astăzi ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

“Asociația de Plăți Electronice din România a publicat, pentru prima dată în România, niște statistici privind achizițiile publice. Astfel, cetățenii au putut vedea ce înseamnă transparență și vorbim de achizițiile din SEAP. În ceea ce privește dezvoltarea și updatarea sectorului de achiziții publice, sperăm ca în luna iulie să fie operabil un nou sistem cu un grad de transparență mult mai mare și să putem spune că orice cetățean și orice jurnalist poate urmări o achiziție în timp real”, a precizat Bostan.

“Partea de transparență este foarte importantă pentru că poate determina mai bine cheltuirea banului public. Noul sistem este în curs de implementare. Suntem într-o întârziere care ar fi trebuit să fie gata anul trecut. Noi ne chinuim acum să fazăm banii, să cheltuim din banii europeni să facem acest proiect. Formularele inteligente, generarea propriilor rapoarte rapoarte statistice și statistici disponibile publicului sunt doar câteva dintre noutăți. De asemenea, consultarea pieței din punct de vedere al prețului, iar această consultare se va putea face electronic”, a adăugat el. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.