CNADNR a reziliat toate contractele cu Romstrade

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat şi ultimele două contracte încheiate de cu firma Romstrade, al cărui administrator, Nelu Iordache, a fost arestat preventiv de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Este vorba despre contractele pentru:

  • modernizarea DN5 Bucureşti-Adunaţii Copăceni, între km 7+573 şi km 19+220, semnat între CNADNR SA şi SC Romstrade SRL în data de 22 martie 2011;
  • construirea variantei de ocolire a municipiului Caracal, semnat între CNADNR SA şi SC Romstrade SRL în data de 31 ianuarie 2011.

Şoseaua de centură a municipiului Caracal are de 10,35 km lungime şi este finanţată din fonduri europene, prin POS Transport. Valoarea contractului, cu TVA, este de 1.432.581,18 lei, din care 800.050,37 lei reprezintă contribuţia UE (69,25%).

Compania precizează, marţi, că decizia de transmitere a Înştiinţărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv:

  • progresul fizic realizat redus faţă de progresul fizic planificat;
  • neîndeplinirea Notificării de remediere referitoare la recuperarea întârzierilor şi nerespectarea Angajamentului Ferm de recuperare a acestor întârzieri;
  • nerespectarea termenelor asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă din contract;
  • imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale şi de a finaliza toate lucrările până la expirarea Duratei de execuţie a lucrărilor.

Amintim că alte două contracte, pentru construirea unui tronson din autostrada Nădlac-Arad şi pentru modernizarea DN6 Alexandria-Craiova, au fost reziliate în cursul lunii noiembrie, din aceleaşi motive.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.