Conversia in actiuni a datoriilor CFR SA nu inseamna stergerea lor

Conversia in actiuni a datoriilor CFR SA, estimate la un miliard de euro, nu reprezinta o stergere a datoriilor, ci o procedura de restructurare a unei companii de stat, operatiune care nu incalca legislatia europeana, a declarat marti, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor.

“Nu e vorba de stergerea datoriilor. Acest lucru se intampla si la firme private. Este vorba de o masura din Codul de procedura fiscala, care se aplica pentru toate firmele, indiferent ca sunt de stat sau private. Nu incalcam legislatia europeana”, a aratat el la Palatul Parlamentului, inainte de participarea la sedinta Consiliului National Tripartit.

Potrivit unui proiect de ordonanta promovat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, odata cu realizarea conversiei datoriilor CFR SA in actiuni, ministerul se va inscrie ca unic actionar la companiei.

Stingerea prin conversie se va realiza prin derogare de la prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului 64/2007, care reglementeaza datoria publica. CFR SA a reusit in 2011 reducerea cu 36 de procente a datoriilor, care au atins la finele anului trecut un miliard de euro. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.