Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, decapitata

Dupa doua zile de control dispus de noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, conducerea Regionalei de Drumuri si Poduri Cluj a fost schimbata,din cauza intarzierilor inregistrate la Centura Cluj-Est. Verificarile desfasurate intre 22 – 24 mai de Corpul de Control al MTI au fost tematice, avand drept tinta stadiul derularii contractelor incheiate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, pentru realizarea obiectivului de investitii „Varianta de ocolire Cluj – Est”.

“Decapitarea” s-a operat in urma “gravelor probleme manageriale constatate, constand in luarea unor decizii controversate referitoare la derularea investitiei mentionate”. Astfel, conducerea DRDP Cluj a fost gasita cu urmatoarele nereguli:

• a decis modificarea traseului variantei de ocolire Cluj – Est, fara a avea la baza o fundamentare corespunzatoare, in conditiile in care proiectul tehnic si indicatorii tehnico-economici erau deja aprobati prin HG nr.506/19.04.2006;

• a acceptat ca unul din cei doi antreprenori ai lucrarilor sa renunte la executarea lucrarilor aferente unui sector de drum, care avea probleme geologice;

• a organizat o procedura de atribuire neconforma, cu rezultate negative privind durata de executie a lucrarilor. Organizarea procedurii a fost contestata la CNSC, iar acesta a dat castig de cauza contestatarului.

• a urmarit in mod defectuos derularea contractelor incheiate pentru realizarea investitiei, ceea ce a condus la depasirea repetata a termenelor de executie.

In urma “deciziilor manageriale defectuoase’, valoarea lucrarilor s-a majorat de la 77.682.250 la 142.991.786 de euro. Totodata, termenul de executie a lucrarilor, prevazut initial la 24 luni (incepand cu octombrie 2006), a fost prelungit nepermis de mult, astfel ca nici pana in prezent nu au fost finalizate.

“Fata de gravele abateri constatate, Corpul de Control a propus conducerii ministerului revocarea echipei manageriale a DRDP Cluj, masura aprobata de ministru in data de 24.05.2012”, anunta,vineri, Ministerul Transporturilor.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.