Drumurile din 9 judeţe, sub Cod Galben de CEAŢĂ

Drumurile din 9 judeţe din sudul ţării şi autostrăzile A1, A2 şi A3 se află marţi după-amiază, până la ora 18.00, sub Cod Galben de ceaţă, iar pentru judeţele Sibiu şi Caraş-Severin au fost emise avertizări de vânt puternic, valabile până la 17.00, respectiv 20.00. De la ora 18.00 intră în vigoare o avertizare similară de ceaţă pentru judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea. 

Avertizarea de ceaţă vizează arii extinse din judeţele Dolj, Olt, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Ifov (zona periferică a municipiul Bucureşti) şi sudul judeţelor Buzău şi Dâmboviţa, precum şi A1, A2, A3 şi drumurile europene şi naţionale aferente, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în aceste zone vizibilitatea este sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. La fel va fi şi după ora 18.00, în cele 3 judeţe din Moldova.

Pentru sudul judeţului Sibiu (inclusiv municipiul Sibiu), cu zona montană aferentă, a fost emisă avertizare Cod Galben de vânt puternic, cu peste 55 km/h la rafală, iar la munte vor trece de 80-90 km/h.

În Caraş-Severin, pentru care a fost emisă o avertizare similară, intensificări vântului care vor atinge 55-65 km/h, iar la munte vor depăşi 90 km/h.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.