DSV achiziționează UTi Worldwide

Grupul DSV (“DSV”) a finalizat vineri 22 ianuarie 2016, procedura de achiziționare a companiei UTi Worldwide Inc. (“UTi”). Această fuziune propulsează DSV pe locul 4 în topul furnizorilor globali de servicii 3PL.

UTi este furnizor global de servicii de transport și logistică având 21.000 de angajați în 58 țări. Cu sediul central în California, SUA, UTi oferă întreaga gamă de soluții logistice, cum ar fi: servicii de transport aerian, maritim și rutier, depozitare și distribuție sau servicii de vămuire.

Fuziunea dintre DSV și UTi creează una dintre cele mai puternice rețele de transport și logistică din lume. Avantajele aduse de noua achiziție, extinderea în noi zone geografice și a nivelului de expertiză, vor fi transpuse în multiple noi oportunități de afaceri și soluții de transport și logistică îmbunătățite. Compania nou formată va avea:

  • + 40.000 angajați
  • + 1.000 de birouri în peste 80 de țări
  • + 4,7 milioane m2 spații de depozitare

Procesul de integrare se dorește a fi cât mai rapid, experiența DSV din trecut în domeniul achizițiilor și fuziunilor de succes fiind esențială. Între timp, cele două companii își vor desfășura activitatea ca și până acum, oferind clienților săi servicii de calitate la prețuri competitive.

În viitor, imediat ce procesul de integrare se va încheia, compania nou creată va funcționa sub numele de DSV.

Grupul DSV, furnizor global de servicii de transport și logistică, a fost înființat in 1976, în Danemarca. Achiziţiile făcute de-a lungul timpului, printre care – Samson Transport Co. A/S în 1997, DFDS Dan Transport Group A/S în 2000, Koninklijke Frans Maas Groep N.V în 2006, ABX Logistics în 2008 și UTi Worlwide Inc. în 2016 – au propulsat DSV printre liderii mondiali în domeniul transportului şi al logisticii.

În România, DSV își desfășoară activitatea în 6 sucursale și administrează 60.000 m2 spațiu depozitare Clasa A. Oferim servicii de: logistică – depozitare, distribuţie, servicii cu valoare adăugată; transport internaţional de marfă rutier, maritim şi aerian; transport intern; proiecte speciale și transporturi agabaritice; asigurare cargo şi formalităţi vamale. În 2015, DSV România a înregistrat o cifră de afaceri de 200 de milioane de RON şi 315 angajaţi.

UTi Logistics România oferă servicii de transport maritim și aerian, în 2014 înregistrând o cifră de afaceri de 22 de milioane de RON şi 9 angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.