Duicu, doctor plagiator

Teza de doctorat a lui Adrian Duicu, fostul preşedinte al CJ Mehedinţi – arestat preventiv în aprilie pentru multiple fapte de corupţie şi care îşi trafica influenţa chiar din Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta (iar acesta, de frica interceptărilor, şi-a mutat apoi biroul din Palatul Victoria la MApN – este plagiată. Fostul baron PSD are în prezent 43 de ani şi a obţinut acum 8 ani, în 2006, pe vremea când avea 35 de ani, titlul de “doctor în ştiinţe militare”, la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” (UNAp), sub îndrumarea generalului în rezervă Mihail Vasile-Ozunu, profesor la UNAp şi fost membru al PDL.

Jurnaliştii de la Gândul au consultat la biblioteca UNAp lucrarea de doctorat a lui Duicu, ce poartă titlul „Modalităţi de realizare a securităţii europene la începutul mileniului III”, şi au extras câteva fragmente, ce s-au dovedit copiate integral din alte lucrări, pe modelul Victor Ponta.

Concret, fragmentele extrase aleator din teza de doctorat a lui Duicu provin din alte surse, fie de pe paginile de internet ale NATO, Parlamentului European, Comisiei Europene, fie din lucrări academice şi articole de specialitate ori din documente publice precum „Manualul NATO” sau „Strategia de Securitate Naţională a României”.

Potrivit celor de la Gândul, lucrarea doctorului Duicu nu prezintă niciun aspect de originalitate, redând pe zeci de pagini structurile şi descrierile oficiale ale unor instituţii europene cu atribuţii de securitate – NATO, ONU, OSCE, Uniunea Europeană. Mai mult, autorul îşi asumă, la persoana I şi fără citare, părerile sursei de unde a copiat fragmentul.

În CV-ul lui Adrian Duicu se arată că a ajuns doctor după ce a urmat un curs postuniversitar de conducere strategică în domeniul securităţii naţionale, în perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul Naţional de Apărare, apoi studiile doctorale la UNAp.

Iată portretul complet al doctorului Duicu, realizat într-o anchetă a cotidianului PUTEREA:

“(…) Începe cursurile „prestigioasei” Universităţi Bioterra, pe care le finalizează într-un singur an, în 1999, cu licenţă cu tot. (Bioterra a intrat în atenţia procurorilor, conducerea fiind acuzată de trafic cu diplome false.)

Cu CV-ul înnobilat de diploma Bioterra, Adrian Duicu se angajează în acelaşi an la Petrom, la benzinăria situată pe Calea Craiovei din Turnu Severin, condiţie obligatorie prin lege pentru a obţine franciza acesteia. Preia benzinăria după câteva zile, prin firma nou creată ROMINVEST OIL. Simultan, se încrie în PSD şi devine instantaneu vicepreşedintele filialei Mehedinţi. Astfel, anul 1999 se dovedeşte glorios pentru junele Duicu.

Urmează o fulminată carieră universitară pentru Adrian Duicu: pe 10 octombrie 2000 obţine diploma Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în 2003 pe cea a Colegiului Naţional de Apărare, în iunie 2006 pe cea a Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universităţii Craiova, în noiembrie 2006 pe cea a Facultăţii de Inginerie din Craiova şi în decembrie acelaşi an obţine marele trofeu: diploma de absolvire a Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.

În 2001, în plin elan de cucerire a diplomelor, Adrian Duicu este numit director al Petrom Mehedinţi, cu sprijinul preşedintelui filialei PSD, Eugen Nicolicea. Nevoit să închidă propria prăvălie, începe să deruleze matrapazlâcuri tip suveică între Petrom şi firma tatălui său. Este perioada în care le dă o serie de ţepe partenerilor de afaceri, cu deosebire firmelor de stat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.