După Diniţă a fost schimbat şi şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă

Noi sancţiuni în cazul ofiţerului de poliţie Augustin Căpâlnaş prins cu permis de conducere fals: şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, a fost schimbat din funcţie, iar fostul şef al Direcţiei Rutiere Lucian Diniţă şi adjunctul Constantin Tătuc nu mai pot fi promovaţi timp de un an pe o funcţie superioară.

Augustin Căpâlnaş, ofiţerul de la Direcţia Rutieră cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals, a demisionat în 31 mai, iar conducerea IGPR a stabilit sancţiuni pentru mai mulţi şefi ai Direcţiei Rutiere, cercetaţi prealabil.

Astfel, Carol Vârnă, care ocupa funcţia de şef al Poliţiei Autostrăzi, a fost schimbat şi trecut pe o funcţie de execuţie.

Constantin Tătuc, adjunct al şefului Direcţiei Rutiere, a primit o amânare de promovare în funcţie superioară pe o perioadă de un an.

Lucian Diniţă a fost eliberat din funcţia de director al Direcţiei Rutiere din Poliţia Românăîn 30 aprilie, şi numit adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei. Totodată, în urma sancţiunii primite, timp de un an Diniţă nu va putea să promoveze într-o funcţie superioară.

Lucian Diniţă a condus Direcţia Rutieră a IGPR începând din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi direcţie.

În locul lui Diniţă a fost numit, în 28 mai, şef la Direcţia Rutieră a IGPR, comisarul-şef Florin Brăcea, fost adjunct la şefia Direcţiei Rutiere Bucureşti.

Totodată, Paul Toma, al patrulea ofiţer cercetat în cazul Căpâlnaş, a fost sancţionat cu atenţionare.

Măsurile împotriva celor patru ofiţeri au fost luate de conducerea Poliţiei Române la sfârşitul lunii mai, au precizat sursele citate.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.