Elena Udrea nu vrea dinozauri in CGMB. Sa mai prinda si altii cheag

Candidatii PDL la Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu mai au sanse sa fie trecuti pe lista daca se afla deja la al doilea mandat, a anuntat, miercuri, Elena Udrea. Unii dintre ei sunt la al treilea, iar sefii de partid constata, ca si in cazul migrarilor din zilele acestea in Parlament, ca dupa ce prind cheag, alesii devin neascultatori. In plus, ar cam trebui sa-i lase si pe altii la borcanul cu miere.

“Am decis, cu titlul de recomandare ferma, ca toti cei ce au deja doua mandate in Consiliul General sa isi aleaga o alta candidatura, sa mearga pe un alt drum al carierei in interiorul partidului, lasand locul unor colegi noi, care sa vina cu o abordare proaspata”, a precizat presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea.

Ea sustine ca organizatia pe care o conduce este decisa sa promoveze un nou mod de a face politica. “Acest nou mod se refera, pe de o parte, la redeschiderea dialogului cu cetatenii, la reconstruirea parteneriatului cu bucurestenii, iar pe de alta parte se refera la innoirea si schimbarea regulilor din viata interna de partid”, a argumentat Udrea.

Rupti in tur la alegeri, “ajunsi” dupa primul mandat

De regula, alesii de pe listele partidelor intra in Consiliul General cam rupti in tur si fara locuinta, pentru ca – nu-i asa? -Primaria Capitalei este sursa number one de obtinere a unei case. Dupa primul mandat, consilierii generali au deja masina si apartamant; in al doilea, prind cheag: isi iau teren, isi fac casa, isi schimba masina sau isi mai cumpara una. Iar toatea acestea din indemnizatia de 600 de lei/luna. Insa totul e acoperit: daca cumva n-au avut firma la intrarea in CGMB, vor avea chiar doua inca din primul an al mandatului.

Nici nu stii cum e mai bine: daca e proaspat ales, consilierul se grabeste sa “se ajunga”, iar pretentiile lui sunt mai mici, dar imediate; daca e mai “vechi” de un mandat, pretentiile cresc, deoarece omul nu mai e presat de necesitatile vietii: casa, masina, serviciu bun pentru sotie. Este valabil pentru consilierii din toate partidele.

Mai bine cu majoritate in CGMB decat cu primar general

Cum sunt alesi pe listele partidelor si nu uninominal, consilierii generali nu raspund pentru activitatea lor in cadrul CGMB decat sefilor de partid, nicidecum bucurestenilor, astfel ca sunt pusi acolo sa indeplineasca functia unei masini de vot.

In plus, toate nemultumirile alegatorilor se indreapta catre primarul general, care este mai vizibil si -desigur, ales prin vot direct.

Dupa experienta celor 4 ani de “convietuire” cu Sorin Oprescu, PDL a inteles cat de comod si de avantajos este sa detii majoritate in CGMB – acest “Parlament al Bucurestilor” -, unde votul conteaza pentru orice proiect al primarului. Iar intelegerile se fac intotdeauna in culise.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.