Interimarul Antonescu incalca Constitutia, pe scena la mitingul USL anti Basescu de la Timisoara

Presedintele interimar Crin Antonescu a participat, duminica, la mitingul USL anti Basescu de la Timisoara, incalcand Constitutia in fata tuturor romanilor. Amintim ca, inainte de a se instala la Palatul Cotroceni, liderul PNL s-a autosuspendat din functia de sef al partidului, lasandu-l in locul lui pe Daniel Chitoiu, tocmai pentru ca legea fundamentala ii interzice sa faca politica. Iata insa ca, la nici 6 zile de cand a devenit presedinte interimar, Antonescu a defilat, duminica, pe scena USL de la Timisoara, cu un discurs impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu, ca si cand el s-ar afla in campanie electorala pentru prezidentiale. Iar cum mitingul a avut loc in orasul-martir, interimarul a profitat in discursul sau de acest lucru, amintind cum, “in timp ce “oamenii si-au dat viata” si “multi eram pe strazi”, “Basescu se ascundea intr-un birou al nomenclaturii comuniste”.

“In 1989, in decembrie, oamenii si-au dat viata, multi eram pe strazi, iar Basescu se ascundea intr-un birou al nomenclaturii comuniste, dupa cum a recunoscut, iar Monica Macovei era procuror. In timpul mineriadelor din 13 – 15 iunie, cand oamenii erau batuti si fugariti, Traian Basescu era in Guvern si organiza trenurile pentru mineri, iar Monica Macovei era procuror si nu a zis nimic”, a acuzat presedintele interimar.

Fara a parea incurcat ca tocmai incalca Constitutia, presedintele interimar a declarat ca “nu stiu daca voi mai merge la alt miting, dar sunt aici”.

Amintim ca, in ambele sale mandate de presedinte al Tarii, Traian Basescu nu aparticipat niciodata la un miting de campanie al partidului care l-a propulsat. Cat priveste participarea la scoala de vara a tinerilor PDL, precizam ca Basescu a participat si la cea a tinerilor PSD, declarand ca va merge si la scoala de vara a tinerilor UDMR sau a altor formatiuni politice, in caz ca va fi invitat.

“La usa constiintei mele apar in fiecare noapte cei care s-au jertfit, si intreaba: Ce ati facut cu sangele nostru?”

“Nu stiu cum intampina noaptea Traian Basescu si Monica Macovei. La usa constiintei mele, in fiecare noapte apar ei, cei care au cazut atunci si ne intreaba acum «ce ati facut cu sangele nostru?», «ce ati facut cu jertfa noastra, intreaga si curata?»”, a continuat, pe acelasi ton, presedintele interimar, pe scena mitingului USL de la Timisoara.

“Nu noi avem dosare blocate, ci Traian Basescu”

Anbtonescu a facut apel la oameni sa se prezinte la referendumul din 29 iulie, daca doresc un stat de drept si o justitie independenta, negand ca USL ar avea dosare.

“Nu noi avem dosare blocate, ci Traian Basescu. Nu pe noi ne-a evitat justitia, ci pe apropiatii lui. Fiecare sa vina la referendum si sa-si spuna cuvantul, pentru ca acesti oameni ne-au furat in vazul intregii tari, acesti oameni incearca sa ne fure memoria si sunt aici pentru a va aminti ce nu poate fi furat din memorie: ca Europa nu ne-a primit pentru ca ne-a dus acolo Traian Basescu si Monica Macovei”, a afirmat presedintele interimar.

“Ca presedinte al Romaniei as veni la Timisoara sa va multumesc”

„Ca presedinte al Romaniei, as veni la Timisoara sa le multumesc oamenilor pentru libertate. Fara voi, sacrificiul Timisoarei, istoria Romaniei ar fi fost alta”, a continuat interimarul Antonescu.

“Eu nu lovesc copii in campania electorala. Eu nu ranjesc si nu plang in campania electorala. Eu vreau justitie dreapta”, a mai promis el.

“Basescu ne ameninta cu Europa, dar nu ne vor scoate din UE” 

Referindu-se la faptul ca presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, “ne ameninta cu Europa”, Antonescu a afirmat ca “Romania este in Europa prin jertfa curata a miilor de tineri ai Timisoarei, din decembrie 1989”. “Nu ne vor scoate din Europa”, a decretat presedintele interimar.

“Basescu ne ameninta cu Europa, cu Uniunea Europeana, cu Germania, cu America. Eu vreau sa va spun: romani, Europa, suntem noi! Vreau, in numele romanilor, sa recapatam demnitatea nationala, europeana!”,a incheiat el.

Incompatibilul Dinescu, la datorie

La miting a tinut un discurs si scriitorul Mircea Dinescu, cel sustinut de PNL pentru functia de membru al CNSAS si care a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Amintim ca, desi a anuntat ca nu o sa conteste decizia, s-a judecat 2 ani, pana la cel mai inalt for al justitiei romanesti, insa niciuna dintre instante nu i-a dat dreptate. In tot acest timp, el a incasat leafa de secretar de stat – rang conferit de functia de membru al Colegiului CNSAS.

Dinescu a tergiversat procesul astfel ca, in momentul cand a venit si decizia definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), poetul deja isi incheiase de ceva timp mandatul de 6 ani la CNSAS.

Chestii fumate

Dinescu l-a atacat cu aceleasi “chestii fumate”, cum ar spune el, pe presedintele suspendat, adica: “Traian Basescu a fost ofiter sub acoperire in marina, care ii ura viata lunga lui Ceausescu de pe nava Biruinta. Nava Biruinta avea pereti dubli, in care Basescu transporta Kent si blugi. Sa dispara butoanele lui Basescu de la Cotroceni!“.

El a mai spus ca, “daca sustinatorii lui Traian Basescu spun ca vara asta se poarta albul, noi, cei de la Catavencii, spunem ca se poarta altul”.

“In acest oras s-a obtinut libertatea romaneasca. In acest oras trebuie sa inceapa schimbarile in randul societatii civile. Sa dispara asa-zisele varfuri anticomuniste. Traian Ungureanu, de exemplu, a fost utecist”, a adaugat el.

“BA! SE duce tara de rapa”

Pe modelul inscriptiilor de pe pancartele revolutionarilor din Piata Universitatii din Capitala, cei 5.000 de participanti timisoreni – potrivit Jandarmeriei, dar organizatorii spun ca au fost 15.000 – la mitingul anti Basescu din Piata Unirii au purtat acelasi tip de mesaje pe tricouri: “BA! SE taie pensiile”, “BA! SE taie salariile”, “BA! SE duce tara de rapa”, “DA, din jucator il facem spectator”.

De asemenea, oamenii au avut pancarte cu mesaje gen “Voteaza DA la referendum”, “Mergem la vot” si ”Hai la referendum!”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.