Lucian Şova: Ministerul Transporturilor să deblocheze rapid atribuirea traseelor judeţene şi interjudeţene

Deputatul Lucian Şova, membru al Comisiei de industrie şi servicii din Camera deputaţilor, a lansat, joi, un apel reprezentanţilor Ministerului Transporturilor ,,să deblocheze rapid situaţia încordată existentă în prezent domeniul transportului rutier de persoane”, prin reluarea procesului de atribuire a traseelor judeţene şi interjudeţene. Lucian Şova a fost director general în Ministerul Transporturilor înainte de anul 2005 şi secretar de stat în Ministerul Economiei în 2009.

“Există pericolul intrării în grevă a transportatorilor din acest sector, din cauza blocării procesului de alocare a traseelor judeţene şi interjudeţene. Dacă se va întâmpla aşa, va fi întreruptă deservirea pasagerilor pe multe linii de călători rutiere din ţară”, a explicat deputatul Lucian Şova.

În opinia sa, “există “prevederi legale pentru a debloca situaţia”, aşa că trebuie doar “voinţă şi responsabilitate din partea ministerului de resort”.

Un avertisment similar a adresat public şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) ministerelor de resort (MT şi MAI): “să corecteze urgent actele normative în speţă, reluând calendarul atribuirii în sistem electronic a traseelor şi curselor. În cazul în care situaţia nu va fi urgent corectată, transportatorii membrii FORT, ce reprezintă peste 75 % din piaţa de transport, vor demara proteste la nivel naţional, ce se vor concretiza prin oprirea întregii activităţi de transport, inclusiv în autogări”.

Amintim că atribuirea programelor de transport judeţene şi interjudeţene, ca ar fi trebuit să aibă loc în 5 februarie  a fost blocată în 19 ianuarie, de Autoritatea Rutieră Romnână (ARR), în urma unor decizii similare ale instanţelor, unde au fost contestate două din criteriile de evaluare a punctajelor.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. Sa dea Dumnezeu sa vedem odata atribuite aceste trasee! Sa dea Dumnezeu sa vedem odata legea aia cu licentierea autoutilitarelor peste 2,4 tone ca m-am saturat sa feresc idiotii cu dubite pe toate drumurile pe care n-au mama ,n-au tata! Sa dea Dumnezeu… Mai aveti hirtie de scris?

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.