MAE: Avertizare de călătorie în Franţa

MAE a transmis o informare de călătorie în care le recomandă românilor care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Franţei, cu precădere în zona capitalei Paris, să manifeste prudenţă sporită în urma instituirii, de către autorităţile franceze, a nivelului maxim de alertă pentru nordul ţării, după atacurile armate din ultimele 3 zile.

Astăzi după-amiază, însă întreg Parisul se află ca sub asediu: împânzit de 90.000 de poliţişti, cu metroul oprit în zona Turnului Eiffel şi cu circulaţia blocată pe şoseaua de centură.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) atenţionează că deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în special metroul şi RER-ul, mai ales în zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză.

“De asemenea, s-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcaşuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora”, se menţionează în comunicat.

MAE încheie cu precizarea ca, anterior efectuării deplasării, românii care călătoresc în Franţa în această perioadă să urmărească cu atenţie recomandările şi avertizările emise de autorităţile franceze. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.