UPDATE! Microbuz cu 9 români, răsturnat în Marea Britanie

Un microbuz cu 9 turişti din Români s-a răsturnat pe o autostradă din Marea Britanie, 3 persoane fiind transportate cu elicopterul la spital, deoarece au suferit răni ce le pun viaţa în pericol, iar celelalte 6 au fost şi ele internate, dar cu răni mai uşoare, relatează presa britanică. Ştirea a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care precizează că o echipă a ambasadei este în drum spre spitalul unde se află internaţi răniţii, „pentru a le acorda asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale”. Cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza exploziei unui pneu al microbuzului, nicioaltă maşină din trafic nefiind afectată.

UPDATE: În microbuz se aflau 10 persoane şi nu 9, iar răniţi grav sunt 3 şi nu 3, cum s-a relatat anterior, informează, miercuri seară, MAE.

Misiunea diplomatică a României la Londra a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe cu privire la producerea, miercuri dinineaţă, a unui accident de circulaţie, în care au fost implicaţi 9 cetăţeni români, pe autostrada M3 între Londra şi Southampton, în zona Old Basing.

“Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii cu privire la acest accident. Din informaţiile obţinute rezultă că un microbuz în care se aflau nouă cetăţeni români s-a răsturnat, ca urmare a exploziei unui pneu, trei persoane fiind grav rănite. Cetăţenii răniţi au fost transportaţi la Spitalul General din Southampton”, precizează MAE.

Microbuzul, care circula pe banda unu, a traversat şoseaua şi a ieşit de pe carosabil, moment în care s-a răsturnat. Cel puţin două persoane au fost aruncate din vehicul. Alţi 6 pasageri – printre care doi copii – au fost răniţi, potrivit poliţiei. Se pare că este singurul vehicul implicat în incident, iar accidentul s-ar fi produs din cauza exploziei unui pneu.

Cei trei adulţi care au suferit răni ce le pun viaţa în pericol au fost transportaţi pe calea aerului la un spital din Southampton. Ceilalţi pasageri au fost duşi la spital cu ambulanţa. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.