Mitingul din Piata Victoriei blocheaza centrul Capitalei

Marti are loc mitingul cadrelor militare disponibilizate, intre orele 10.00 – 14.30 in Piata Victoriei, urmat de un mars spre sediul Televiziunii Romane, unde protestatarii vor  mai face un miting. Circulatia rutiera va fi oprita pe in piata si pe B-dul Aviatorilor, insa pana spre seara va fi bulversata in tot centrul Capitalei, cel de-al doilea miting urmand sa se incheie la ora 16.30. Totodata, in Piata Universitatii si-au anuntat prezenta 2.000 de suporteri sportivi, care ar putea bloca si ei carosabilul in fata Teatrului National, odata cu lasarea intunericului.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, in intervalul orar 10.00-14.30 se va restrictiona circulatia rutiera pe artera de legatura intre str. Paris si Sos. Kiseleff, pe artera de legatura dinspre B-dul. Lascar Catargiu spre B-dul Ion Mihalache si artera de intoarcere dinspre B-dul Lascar Catargiu spre Calea Victoriei.

In acelasi interval orar se va restrictiona circulatia rutiera pe trei benzi de circulatie pe bd. Aviatorilor, intre Piata Charles de Gaulle si Piata Victoriei, numai pe sensul de deplasare spre Piata Victoriei, cu asigurarea traversarii Str. Arh. Ion Mincu.

De la ora 14.30 pana la ora 15.30 va avea loc un mars pe traseul: Piata Victoriei – bd. Aviatorilor (pe cele trei benzi de circulatie inchise in timpul mitingului) – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobantilor (banda I de circulatie) – sediul Televiziunii Romane. In acelasi interval orar va fi restrictionat traficul rutier si pe Str. Emil Pangratti.

Rutele ocolitoare indicate sunt: Piata Charles de Gaulle – B-dul C. Prezan – Piata Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piata Victoriei; Piata Charles de Gaulle – B-dul C. Prezan – Piata Arcul de Triumf – B-dul Averescu – B-dul Ion Mihalache – Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle – B-dul Aviatorilor – B-dul Mircea Eliade – Str. Radu Beller – Piata Dorobantilor – Calea Dorobantilor.

Conducerea TVR, la dialog cu manifestantii

“Fata de solicitarea organizatorilor protestului Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a avea o intalnire cu reprezentantii TVR, marti, 24 ianuarie, conducerea Televiziunii Romane isi arata, pe aceasta cale, disponibilitatea de dialog”, se arata intr-o informare a Televiziunii publice.

Totodata “conducerea TVR reaminteste ca agenda editoriala a canalelor televiziunii publice apartine strict profesionistilor cu raspundere editoriala din TVR (…). Prin legea de functionare a Televiziunii Romane, intruziunea managementului institutiei sau a oricarei alte persoane, care nu are atributii editoriale in TVR, in politica editoriala este interzisa”.

De asemenea, “TVR condamna violenta stradala si atacurile la adresa jurnalistilor aflati in mijlocul evenimentelor, pentru a-si face datoria. Televiziunea Romana respecta dreptul la libera exprimare si isi propune sa reprezinte o platforma reala de dezbatere pentru toate subiectele importante, ca parte a misiunii sale de serviciu public de televiziune”.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.