Monica Macovei: Ponta restaureaza regimul Nastase-Stanoiu. Sa demisioneze!

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta, pe care il acuza de interventie politica in justitie. Ea reclama ca Ponta “a creat cu premeditare o schema pentru a-i scapa pe uselisti de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase” si ca “restaureaza regimul Nastase-Stanoiu”. Declaratiile sale survin dupa smecheria utilizata de noul sef al ISC, numit de Ponta, care a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa scoata institutia din calitatea de parte pagubita, pentru a-l salva pe Adrian Nastase de la inchisoare in dosarul “Trofeul Calitatii”. Monica Macovei sustine ca prin aceeasi “schema” a fost numit Daniel Constantin ministru al Agriculturii, ca sa depuna o adresa la ICCJ privind renuntarea institutiei la recuperarea prejudiciului de 60 mil euro de la Dan Voiculescu. In fine, fostul ministru al Justitiei da un alt exemplu: “eventuala” numire in functia de secretar de stat in MAI a lui Serban Nicolae, fost senator PSD si avocatul lui Catalin Voicu in dosarul de coruptie care se judeca la ICCJ.

“Dupa evenimentele din ultimele zile, Ponta mai poate face un singur serviciu Romaniei: sa demisioneze. A creat o schema, cu premeditare, pentru a scapa uselistii de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase. Ponta restaureaza sistemul Nastase-Stanoiu. Demiterea sefului Inspectoratului de Stat in Constructii de catre Ponta este insuficienta. Problema ramane nerezolvata. Ponta trebuie sa numeasca o persoana credibila care, de indata, sa restabileasca situatia si sa trimita o scrisoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la termenul viitor prin care sa reprezinte interesele statului si sa reia prejudiciul adus Inspectoratului in actiunea ‘Trofeul Calitatii’. Asa cum, in 2009, acest inspectorat s-a constituit parte civila, adica parte pagubita, cu o anumita suma de bani”, a declarat Monica Macovei, intr-o conferinta de presa.

ISC marise acum o luna la 1,8 mil euro valoarea prejudiciului

Europarlamentarul PDL a aratat ca “acum o luna, acest Inspectorat de Stat in Constructii preciza ca valoarea prejudiciului care i-a fost adus este si mai mare decat cea indicata in scrisoarea din 2009, suma ridicandu-se la circa 7,5 milioane de lei, adica in jur de 1,8 milioane de euro”.

Reamintim ca DNA a inceput urmarirea penala impotriva sefului ISC numit si demis de Ponta imediat dupa ce si-a indeplinit misiunea.

Ea a insistat ca “situatia de la ISC nu este intamplatoare, si face parte dintr-o schema premeditata de Victor Ponta, cu scopul de a-l scapa pe Adrian Nastase si, eventual, probabil pe altii si de a obstructiona justitia”. “Schema, repet, este facuta de Victor Ponta si, prin urmare, Victor Ponta este cel care are intreaga raspundere. A folosit o institutie a statului pentru a-si scapa un prieten, un coleg de partid, pentru a incerca sa-l scape pe Adrian Nastase de raspundere penala si de aceea Ponta trebuie sa demisioneze”, a mai spus Monica Macovei.

“Urmatorul pas: stergerea pagubei de la Agricultura in dosarul Voiculescu”

In opinia sa, din aceeasi “schema” face parte si ”cazul de la Ministerul Agriculturii”. “Tot din aceasta schema sunt convinsa ca face parte numirea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii, in conditiile in care acesta este dator vandut domnului Dan Voiculescu si in conditiile in care dl Voiculescu, si el, la randul lui, are un proces penal in stare de judecata in care este acuzat ca a cauzat un prejudiciu de circa 60 de milioane de euro si in care Ministerul Agriculturii este parte civila, adica parte pagubita. Ca atare, cred ca urmatorul pas pe care-l prevede Ponta si echipa lui este ca in acest caz sa apara o scrisoare de la ministrul Agriculturii – repet, cel care conduce Partidul Conservator si este dator vandut lui Dan Voiculescu”, a precizat Monica Macovei.

Ea a adaugat ca “sunt dosare pe rol care trebuie lasate sa continue fara niciun fel de interventie politica, si l-a acuzat pe Ponta de o asemenea imixtiune.

Avocatul inculpatului Voicu, pe punctul de a fi numit secretar de stat in MAI

Europarlamentarul PDL a mai spus ca, in opinia sa, tot in aceasta ”schema” ar intra si eventuala numire a lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat la Ministerul de Interne. “Domnul Serban Nicolae din PSD este avocatul senatorului PSD Voicu, cel care se lauda ca are o intreaga retea in justitie, parchet si politie si ca rezolva dosare. (…) In acest moment dosarul domnului Voicu este in curs de judecata la ICCJ pentru fapte legate de coruptie. Daca este reala si se va pune in practica numirea avocatului acestei persoane ca secretar de stat la Interne este punctul urmator din schema pusa la cale pentru a insufleti reteaua”, a mai acuzat Monica Macovei.

“USL-isti, furati, ca Ponta are grija de voi!”

Monica Macovei sustine ca mesajul si actiunea lui Ponta sunt “USL-isti, furati, ca nu veti mai fi pedepsiti, Ponta are grija de voi!”, a atacat ea dur.

Ea anunta ca va cere in fiecare zi demisia lui Ponta, pentru ca “el a luat toate aceste hotarari” de numire in functii a celor amintiti.

In opinia fostului ministru al Justitiei, actiunile lui Ponta “duc la o evaluare negativa in raportul MCV din vara”.

Judecatorii sunt numiti pe viata, politicienii sunt vremelnici

Fostul ministru al Justitiei a mai spus ca are incredere in judecatori, insistand ca acestia sunt numiti pe viata. Ea a lasat sa se inteleaga ca, spre deosebire de politicienii care trebuie sa convinga mereu electoratul pentru a ramane in frunte, magistratii sunt superiori prin insasi exercitarea functiei, si nu trebuie sa isi incline coloana vertebrala in fata presiunilor Puterii, intrucat politicienii sunt vremelnici.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.