Monica Macovei vrea în locul lui Blaga. „Reformiştii contra FSN-iştii din PDL” – bătălia pentru şefia partidului

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, duminică, într-o conferinţă de presă, alături pe  Cristian Preda, Theodor Baconschi, Sever Voinescu şi Adrian Papahagi, arătând că moţiunea sa se va numi “Reformiştii”. “Reformişti contra FSN-işti”, a completat Cristian Preda. Aceasta este a treia moţiune depusă pentru şefia PDL, după cea a preşedintelui formaţiunii, Vasile Blaga, şi a deputatului Elena Udrea. Alegerile interne vor avea loc în 23 martie, la Romexpo, unde vor fi 5.000 de delegaţi şi va putea candida orice membru din PDL pentru orice funcţie, indiferent de vechime. Acolo va fi momentul adevărului: vom vedea că greii pedelişti – parlamentari ieşiţi din mila lui Ponta şi a lui Antonescu – nu or să vrea în ruptul capului o incoruptibilă în fruntea lor. S-a văzut la selecţia candidaţilor pentru parlamentare cât a fost luat în seamă acel Cod de etică propus de Macovei. Dar acum calea va fi fără întoarcere: eşecul va însemna ruperea de partid şi formarea unei noi formaţiuni politice.

Monica Macovei a spus că va candida pentru “un PDL reformat”, cu o conducere credibilă în faţa electoratului propriu, din care o parte i-a abandonat, şi se adresează clasei de mijloc: “României vrednice”.

“Reformiştii” mai vor standarde etice în PDL, care să se aplice permanent, nu doar înainte de alegeri.

“Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem în partidul nostru standarde etice care să se aplice permanent, politica de carieră să se bazeze numai pe merite. Banii sau alte criterii nu au ce căuta într-o funcţie de partid sau publică”, a precizat Monica Macovei.

Ea a mai spus că PDL “nu are voie să se livreze stângii şi nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili şi care nu au viziune”.

Totodată, Macovei vrea ca PDL să facă o opoziţie credibilă şi puternică “în faţa unei majorităţi abuzive şi antieuropene” a USL, şi  “nu una constructivă şi tovărăşească”.

În opinia sa, confruntarea din interiorul PDL nu este între persoane, ci pe programe şi viziuni. “Vrem ca politica de cariere în partid să fie bazată numai şi numai pe merit, profesionalism şi moralitate. Vrem ca promovarea în funcţii de partid, de conducere sau în funcţii publice să se bazeze numai pe merit şi profesionalism, banii sau alte criterii nu au ce căuta în desemnarea unei persoane”.

Întrebată ce va face dacă va câştiga şefia PDL la alegerile interne din 23 martie, Monica Macovei a arătat că va renunţa la postul de la Bruxelles şi va fi în Bucureşti. “Partidul se conduce din România, voi fi în Bucureşti”, a spus ea.

În caz de eşec, Monica Macovei a spus că “nu o să ne sinucidem, suntem oameni în toată firea!”.

Ea a adăugat că toţi în viaţă sunt datori să încerce să facă bine şi că vrea să ofere membrilor de partid o soluţie. “Mă simt datoare faţă de electorat şi fac această candidatură”, a conchis Macovei.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.