Năstase a primit încă 6 luni de închisoare la condamnarea de 4 ani

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, definitiv, ca Adrian Năstase să execute în plus 6 luni de închisoare la cei 4 ani primiţi anul trecut în dosarul Zambaccian, după contopirea pedepselor din cele două condamnări (prima a fost de 2 ani, din care fostul premier PSD a ispăşit numai 9 luni, fiind eliberat condiţionat).

Procurorii DNA au cerut un spor de pedeapsă de 1 an pentru Adrian Năstase, iar motivele lor fost luate în considerare de CAB, după ce Tribunalul Bucureşti le respinsese: condamnatul a avut o atitudine de dispreţ la adresa justiţiei iar faptele sale sunt cu atât mai grave cu cât au fost săvârşite în timpul mandatului său de prim-ministru al României.

Acum, Adrian Năstase are de trecut un alt hop: cererea sa de eliberare condiţionată va trebui să primească ok-ul de la conducerea penitenciarului.

Practic, din cele 6 luni în plus el va ispăşi numai 2 luni, deoarece vârsta de peste 60 de ani îi permite să beneficieze de facilitatea de a sta după gratii numai o treime din pedeapsă.

În total, din condamnarea de 4 ani şi 6 luni, Năstase va sta efectiv la închisoare 1 an şi 6 luni, astfel că, după ce a fost încarcerat în 6 ianuarie 2014, va ieşi de după gratii anul viitor pe vremea aceasta.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Nastase poate sta mult si bine acolo unde este pentru ca nu sta degeaba la zdup. !Are o gramada de bube-n cap si ar trebui sa fie multumit ca s-a “pricopsit” doar cu patru ani jumate

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.