Nastase se pregateste de Rahova

Medicii vor anunta luni, dupa vizita medicala de la ora 10.00, daca starea de sanatate a condamnatului Adrian Nastase va permite transferul acestuia la spitalul Penitenciarului Rahova, de la Spitalul Floreasca, unde se afla inca la Terapie intensiva, in a 4-a zi de la operatie. Politia a cerut detalii personalului medical in legatura cu evolutia postoperatorie a fostului premier PSD care, potrivit medicilor si familiei acestuia, a avut miercuri seara o tentativa de suicid.

Adrian Nastase a fost condamnat, miercuri, la 2 ani de inchisoare cu executare de Instanta Suprema, fiind gasit vinovat de coruptie in dosarul “Trofeul Calitatii”. El va ispasi insa numai 7 luni, intrucat varsta de peste 60 de ani ii permite sa stea numai o treime din perioada pedepsei, la care se adauga circa o luna de zile pentru “buna purtare”.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca are dubii fata de diagnosticul pus de medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD si anchetat de DNA intr-un dosar privind achizitionarea de aparatura medicala pentru spitalele din sistemul penitenciar. Procurorii anticoruptie il acuza ca a luat mita 4 milioane de euro.

Penitenciarul-Spital Bucuresti-Rahova

Situat in Str. Alexandriei nr. 154, Bucuresti, spitalul a fost infiintat prin ordin al ministrului Justitiei Rodica Stanoiu, la 1 februarie 2003, si incadrat de Ministerul Sanatatii in categoria „Spitale Judetene”.

Functioneaza cu 114 paturi, cuprinse in sectiile:

* Chirurgie generala, toracica, obstetrica – ginecologie, urologie, ORL, ortopedie, chirurgie plastica;

* ATI si compartiment detoxifiere.

In cadrul spitalului exista compartimente paraclinice (laborator – 68.000 determinari in perioada mentionata; radiologie si imagistica medicala – 15.100 radiografii + radioscopii; 2.000 ecografii; 640 explorari endoscopice; explorari functionale –EKG – 3.100, spirometrie) si o farmacie de spital (circuit inchis), potrivit paginii de Internet a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Ambulatoriul de spital functioneaza (autorizat si acreditat) cu urmatoarele cabinete de specialitate: chirurgie, ORL-oftalmologie, dermato-venerologie, psihiatrie, urologie, boli interne si medicina generala/medic familie.

De la infiintare au fost inregistrate aproximativ 15.000 de solicitari la camera de garda, din care au rezultat 5.122 internati, pentru care s-a intervenit chirurgical la 1.800 pacienti de complexitate diversa.

Spitalul are program de vizita de luni pana joi intre orele 8.00-17.00, iar sambata si duminica intre 8.00-14.00.

ANP le propune, pe pagina de Internet, celor care viziteaza detinuti, Zonele turistice reprezentative situate in apropierea penitenciarului: Campia Neajlovului si a Argesului, traversata de DN6 Bucuresti-Alexandria si care “se evidentiaza prin numeroase alte cursuri domoale de apa, cu multe iazuri ce se insira succesiv pe firul lor”.

“Soseaua nationala urmeaza apoi traseul barajului lacului de acumulare de pe Arges de la Mihailesti, cu o suprafata de circa 1.000 ha si volum de 100 mil. Mc, marginit de diguri inalte de 13 m si in lungime de 25 km, care inainteaza paralel pana la Crivina si Ogrezeni”.

“In comuna Mihailesti este de mentionat existenta bisericii din localitate, monument de arhitectura construita in secolul al XVIII-lea cu pridvor in stil brancovenesc si stalpi din piatra sculptata”.

“In alte directii, la distante ceva mai mari fata de Penitenciarul Bucuresti – Rahova, pot fi mentionate, ca zone de interes, complexul de agrement de la Dumitrana, pe valea Argesului, iar ca monumente de arhitectura si cu valoare istorica, Manastirea Comana si localitatea Calugareni”, se mai arata pe site-ul ANP, la sectiunea dedicata Spitalului Penitenciar Rahova.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.