Nazare trimite Corpul de Control la ISCTR

Ministrul Alexandru Nazarea semnat, luni, un ordin prin care mandateaza Corpul de Control al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sa efectueze o verificare “tematica” la  Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), adica asupra intregii activitati defasurate de Inspectorat in cele 4 luni de cand functioneaza.

”Infiintarea ISCTR in decembrie 2011 a fost o decizie foarte importanta pentru eficientizarea controlului in transportul rutier. Faptul ca in ultima perioada de timp au aparut anumite controverse legate de activitatea noii institutii reclama o verificare amanuntita din partea ministerului, astfel incat obiectivele pe care ni le-am asumat prin infiintarea ISCTR sa fie aduse la indeplinire”, precizeaza Alexandru Nazare, intr-un comunicat.

ISCTR a preluat atributiile de control in trafic in domeniul transporturilor rutiere, exercitate pana anul trecut de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), de Registrul Auto Roman (RAR) si de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

La conducerea institutiei a fost numit Virgiliu Cucliciu, in functia de inspector de stat sef, prin ordin semnat de fostul ministru Anca Boagiu.

ISCTR a deranjat multa lume prin sanctiunile pe care le-a aplicat. La conferinta “Transportatorii asteapta raspunsuri”, organizata de revista Ziua Cargo in 22-23 martie a.c. la Sighisoara, Virgiliu Cucliciu anunta ca institutia pe care o conduce a aplicat amenzi de 1,5 milioane de euro in numai doua saptamani.  

Pe langa controlul vehiculelor in trafic, institutia verifica toate firmele de transport, dar si activitatea centrelor de pregatire si perfectionare a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere si a scolilor de soferi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.