Noul prefect al Capitalei este procuror DNA

Paul Nicolae Petrovan este noul prefect al municipiului Bucureşti, potrivit unei decizii a Guvernului adoptate în şedinţa de astăzi, iar premierul Victor Ponta a declarat că acesta este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi că a fost numit la propunerea ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Petrovan o înlocuieşte pe Georgeta Gavrilă, care a fost susţinută de PNL pentru funcţia de prefect al Capitalei, pe care a a deţinut-o începând din luna mai 2012.

Premierul Victor Ponta a precizat că ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut şi a obţinut aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).

“S-a dat aprobarea de către CSM şi va fi instalat ca prefect al Bucureştiului, da”, a spus Ponta.

Premierul a anunţat și la schimbarea din funcţie a prefectului de Ilfov, Speranța Cliseru, afirmând că și în acest caz propunerea venită din partea ministrului de Interne — Mihai Daniel Rășică — îndeplinește condiții legale.

“Au fost propunerile făcute de ministrul de Interne și îndeplinesc condițiile legale și sunt reprezentanții Guvernului în București și în Ilfov. Este magistrat (Rășică – n.r.). A discutat cu ministrul de Interne și este dispus să își asume o funcție dificilă, cea de prefect de Ilfov. Are toată pregătirea profesională și are și avizul CSM-ului. Mai mult ce ar trebui să-l recomande?”, a spus premierul Victor Ponta.(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.