Noutăţi de excepţie marca ART, la Târgul Gaudeamus

Grupul Editorial ART oferă reduceri de 40% şi a pregătit titluri noi la Târgul de carte Gaudeamus (21-25 noiembrie) de la Romexpo, printre ele numărându-se „Istoria artei”, de E.H. Gombrich, într-o ediţie remarcabilă, superb ilustrată. Începând de anul acesta, standul 32 va fi dedicat exclusiv Editurii Art, iar în standul 1 sunt aşteptaţi cititorii Editurii Arthur.

Noutăţile Editurii Art:

Alături de cărtea-eveniment „Istoria artei”, de E.H. Gombrich, este anunţată apariţia primelor două volume ale Seriei de autor Bohumil Hrabal, cehul considerat una dintre cele mai importante voci ale literaturii secolului al XX-le.

Este vorba despre cărţile „L-am servit pe regele Angliei” (ecranizată în 2006 de faimosul regizor Jiří Menzel, obţinând Premiul Gopo pentru Cel mai bun film european, în 2009) şi „Trenuri cu prioritate” (ecranizată tot de Menzel, în 1966, primind un an mai târziu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin).

În seria de autor J.M.G. Le Clézio a apărut un nou volum: „Inimă arsă”.

Iubitorii de memorialistică se pot bucura de apariţia volumului „America mea”, de Julien Green.

În colecţia Art Clasic veţi putea citi volumul 2 din „În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust: „La umbra fetelor în floare”, în remarcabila traducere a Irinei Mavrodin.

Tot la Editura Art a apărut şi traducerea textului lui Carmen Martín Gaite, „Regina-Zăpezilor”.

În colecţia „Demonul teoriei”, urmează să apară volumul „Vise” al lui Walter Benjamin.

De asemenea, cei pasionaţi de scriitura lui Paul Arden, autorul bestsellerului „Gândeşte fix pe dos!”, se vor bucura acum de apariţia bestsellerului „Dumnezeu explicat într-o cursă de taxi”.

Lansări

Vineri, 23 noiembrie, de la ora 17:00, cei mici sunt aşteptaţi la lansarea următorului volum al seriei Jurnalul unui puşti, „Adevărul gol-goluţ”. Cu această ocazie, le sunt pregătite mai multe surprize, printre care şi apariţia volumelor „Însemnările unei puştoaice 3. Povestirile unui pop star nu chiar atât de talentat” şi „Marele Nate 2. Lovituă după lovitură!”

Sâmbătă, de la ora 11:00, la mult aşteptata lansare a volumului „Ce poţi face cu două cuvinte – Juniorii” vor fi prezenţi micii autori şi ilustratori care au câştigat concursul „Locuieşte în poveste”, precum şi cu scriitorii care i-au însoţit în tabără: Florentina Sâmihăian, Ioana Nicolaie, Simona Popescu, Adina Popescu, Laura Grünberg şi Liviu Papadima.

Noutăţile Editurii Arthur

Cei mici vor putea pleca de la târg şi cu apariţia primei traduceri în limba română a celebrului roman Holes, „Tabăra”, de Louis Sachar, câştigătorul premiului National Book Award for Young People’s Literature şi a medaliei Newbery pentru „contribuţii deosebite aduse literaturii americane pentru copii”.

Faimosul roman „Un urs pe nume Paddington”, al lui Michael Bond, poate fi citit acum într-o ediţie superb ilustrată.

Din seria de autor Roald Dahl, a apărut volumul „Charlie şi fabrica de ciocolată”  – ecranizat în 2005 de Tim Burton, cu Johnny Depp în rolul principal, film nominalizat la premiile Oscar şi Globurile de Aur.

Iar pentru că se apropie Crăciunul, Editura Arthur a pregătit şi o nouă ediţie a minunatei „Poveşti de Crăciun” a lui Charles Dickens, cu ilustraţii elegante, care le vor fi pe plac şi copiilor, şi adulţilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.