Pachetul de 15% din Transgaz a fost vândut cu 72 mil. euro

Statul a vândut întreg pachetul de 15% din acţiunile Transgaz (TGN) scos la vânzare prin ofertă secundară pe Bursă, obţinând 72 milioane de euro, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la BVB, Constatin Niţă, ministrul delegat pentru Energie. Preţul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe acţiune.

“Este baza de pornire pentru celelate privatizări pe care le vom avea în acest mod”, a afirmat Niţă, apreciind această ofertă publică secundară drept un succes şi “un bun început” pentru alte listări ale pachetelor minoritare din companiile de stat.

Oferta a fost suprasubscrisă cu 347% pentru segmentul de retaileri mici şi cu 257% pentru investitori mari. “70% din investitorii instituţionali sunt străini şi 30% sunt români”, a precizat Dana Mirela Ionescu, reprezentant al Raiffeisen Capital&Investment. 

Suma atrasă prin oferta publică secundată va fi direcţionată către Trezoreria Statului.

“Mi-ar fi plăcut ca banii să intre în capitalul companiei pentru dezvoltare. Transgaz va derula proiecte precum Nabucco, AGRI, terminalul de la Marea Neagră pentru transportul de gaze. Dacă nu vor fi resurse pentru acestea, Transgaz se va asocia”, a spus ministrul Niţă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.