Poliţia Rutieră s-a înnoit cu 400 de Volkswagen Polo

După ce a achiziţionat 286 de maşini Dacia Duster şi 2.386 de Logan Ambiance, Poliţia Română a mai cumpărat acum, tot prin programul „Rabla”, dar pentru structurile de la rutieră din țară, 400 de autospeciale Volkswagen Polo.

Acestea sunt echipate cu motor pe benzină (nu pe motorină, cu softul trrucat), cu capacitatea de 1.200 cmc și 90 de cai putere.

Prețul unei astfel de maşini este de 11.496 de euro, cu tot cu TVA, incluzând aici și dotările suplimentare, respectiv rampă de avertizare acustică și optică, acumulator suplimentar, inscripționare și elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicații, precizează IGPR, într-un comunicat.

Până la sfârșitul anului, toate autospecialele achiziționate până în prezent de Poliția Română și distribuite structurilor de ordine publică vor fi dotate cu sisteme optico-acustice.

vw polo, politia romana 2

Programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a început în 2012, când Poliția Română a fost dotată cu 144 de autospeciale (71 de Dacia Duster şi 73 de Dacia Logan).

În 2014 au fost achiziţionate 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete şi restul autospeciale Dacia Duster.

De la începutul anului 2015, Poliţia Română s-a înnoizt cu 2.386 de vehicule Logan Ambiance, destinate structurilor operative și celor de ordine publică.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.