Ponta: Firma lui Isărescu plăteşte mai mult la stat pentru că are profit mai mare, ca toate companiile din România

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, astăzi, lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care reclama că “este chiar mai greu decât acum 2 ani să faci afaceri în România”, arătând că a plătit statului “3 miliarde de lei vechi numai într-un trimestru”, de ce taxele lui sunt mai mari: firma sa are profit mai mare “cum, de altfel, au toate companiile din România”. Prim-ministrul susţine că în cei 2 ani de când a venit la putere “nu s-a schimbat nicio taxă care priveşte mediul de afaceri”.

“Domnul Isărescu spune că plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare. Că nu s-a schimbat, după cum ştiţi, nici cota unică de 16%, nu s-a schimbat nicio altă taxă care priveşte mediul de afaceri. Are profit mai mult – cum, de altfel, au toate companiile din România – şi atunci, sigur, 16% când e profitul mai mare acesta-i un semn bun, că merge şi afacerea domnului Isărescu şi a celorlalţi”, a afirmat Victor Ponta, la Giurgiu.

“Ceea ce spunea domnul Isărescu, şi-i mulţumesc pentru sprijin, este faptul că trebuie să ne batem pentru cele două măsuri importante şi anume scutirea de impozit a profitului reinvestit şi aceasta este deja adoptată, intră în vigoare de la 1 iulie şi cealaltă este reducerea contribuţiei la asigurări sociale cu 5 puncte procentuale”, a adăugat el

Premierul a precizat că, dacă va avea şi sprijinul mediului de afaceri din România şi sprijin din partea BNR la negocierile cu FMI, CE şi BM, sunt “şanse mult mai mari să obţină şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS)”, promisiune făcută la sfârşitul anului trecut, dar care pare cu foarte mici sorţi de izbândă.(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.