Ponta şi Şova au inaugurat lucrările la DN 29 Botoşani-Suceava

Premierul Victor Ponta, ministrul delegat Dan Şova şi mai multe oficialităţi locale au inaugurat, sâmbătă, lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava pe un tronson de 30 km, promis de Şova încă din vară. Dorin Umbrărescu, proprietarul firmelor care execută lucrarea de peste 68 de milioane de lei, i-a asigurat că drumul va fi gata în termen de un an. Poate că iarna nu va fi aşa grea.

Ponta s-a arătat “impresionat” de forţa cu care au început lucrările, după ce i s-a spus că pe şantier au fost aduse circa 300 de utilaje.

Dorin Umbrărescu, patronul UMB Spedition şi Tehnostrade, i-a spus însă că jumătate dintre cele aduse reprezintă doar “o treime din utilajele (deţinute de el, n.r.) care stau în acest moment”.

Premierul a dat asigurări că firmele de construcţii îşi vor primi banii pentru lucrările executate.

El a precizat că, până la sfârşitul acestei luni, bugetul de stat va fi gata, când vor fi finalizate discuțiile cu delegații Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional (FMI). Va fi apoi adoptat de Guvern și trimis Parlamentului în prima săptămână din noiembrie, care va avea timp toată luna să îl dezbată, urmând a-l adopta “la timp pentru ca în decembrie să fie cunoscute cifrele pe care se va conta anul viitor”.

“Practic, toată luna noiembrie, Parlamentul are timp să dezbată bugetul și să-l adopte. În decembrie, toate instituțiile publice, și locale, și centrale, știu ce buget au pentru 2014. Vom susţine pentru anul viitor investițiile, atât cu fonduri europene, cât și cu fonduri guvernamentale. Prioritățile Guvernului vor fi dezvoltarea infrastructurii rutiere, a celei școlare, dar și a celei din sectorul sanitar”, a precizat Victor Ponta.

“Este inadmisibil că mai există drumuri naţionale de pământ” 

Totodată, premierul le-a cerut oficialilor CNADNR să aloce – evident, la anul – 6 milioane de lei pentru modernizarea drumului național DN 24C care leagă localitățile Rădăuți Prut și Manoleasa din județul Botoșani, spunând că “e rușinos pentru România că acesta nu a fost încă asfaltat”.

Victor Ponta a adăugat că “este inadmisibil ca în 2014 în România să existe drumuri naționale de pământ”.

“Trebuie să facem în așa fel încât să nu mai existe în România niciun drum național de pământ. Ăsta e ultimul și, totuși, e rușinos pentru România să aibă un drum național de pământ”, a conchis el, fără a scoate vreun cuvânt despre faptul că lucrările la singurul tronson contractat din Autostrada Bechtel a fost amânate pentru la anul, iar mult promisele concesionări întârzie să fie perfectate.

Premierul a inaugurat lucrările la DN 29 Botoşani-Suceava după ce a participat la Iaşi, la Conferința Naționale a Femeilor Social-Democrate, unde Rovana Plumb a fost aleasă în unanimitate, prin vot deschis, de cele 1.000 de participante, pentru un nou mandat la conducerea Femeilor PSD.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.