Ponta: Videanu-i cel mai mare hot. Imi asum riscul juridic sa va arat documentele de la DNA. Videanu il da in judecata pentru calomnie

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca va prezenta public, saptamana viitoare, alaturi de un comitet interministerial, documentele care dovedesc “hotia ordinara a celui mai mare hot din istoria post-decembrista, Adriean Videanu”, care “a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica”. El a acuzat ca Videanu are 4 dosare penale la DNA, fara ca aceasta institutie sa faca vreo miscare “de 2-3 ani”. De asemenea, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, ar avea dosare “care stau de un an de zile la DNA”, dar “eu o sa-mi asum riscul si juridic si o sa va arat toate aceste documente”. In replica, Videanu reclama ca Ponta “face presiuni incalificabile pe justitie” si anunta ca il da in judecata pentru calomnie, intrucat nu a fost informat de DNA ca ar avea vreun dosar, iar contractele au fost incheiate in anii 2003-2004, pe vremea cand la Economie era Codrut Seres, iar Ponta conducera Corpul de Control al Guvernului.

“Saptamana viitoare, si nu pot sa dezvalui mai mult, pentru ca am facut un comitet in care sunt ministrul Chitoiu, ministrul Finantelor, ministrul de Interne si ministrul Justitiei, o sa va aducem – si cu orice risc judiciar – o sa va prezentam toata responsabilitatea in cifre, pentru ca e vorba de miliarde de euro ale hotiei ordinare ale celui mai mare hot din istoria post-decembrista a Romaniei, pe nume Adriean Videanu, cel care a incheiat si a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica”, a anuntat Ponta, la Antena 3.

SefulExecutivului a acuzat ca Videanu are dosare penale, in timp ce apare “pe la televizor si da lectii”. “O sa va aducem, repet, cu orice risc, ca o sa ne dea in judecata baietii destepti, ca sa vedeti cate milioane de euro a pierdut in fiecare an statul roman prin contractele incheiate de Videanu la Hidroelectrica”, a adaugat el.

“Bun, mai departe… DNA-ul, de exemplu, are de un an de zile dosarele cu Blejnar, nu i-am auzit… Sa dea Dumnezeu, nu vreau sa influentez justitia, doamne fereste, domnul Morar, doamna Macovei sunt oameni neinfluentabili… dar de un an de zile dosarele lui Blejnar stau la DNA, dosarele lui Videanu stau de doi ani sau de trei ani. Insa daca stau la DNA, eu o sa-mi asum riscul si juridic si o sa vi le arat, toate aceste documente. Sigur ca nu noul guvern va judeca si va pedepsi, dar daca vad ca stau in alta parte, atunci o sa venim cu documentele, ca se pare ca inca se impiedica cand e vorba de oamenii foarte apropiati de fosta putere”, a conchis Ponta.

Videanu: Contractele s-au incheiat in 2003-2004, cand Ponta era sef al Corpului de Control al Guvernului

In timpul mandatului meu nu s-a incheiat niciun contract, toate s-au incheiat in perioada 2003-2004, cand domnul Ponta era seful Corpului de Control al Guvernului (…) sau in perioada mandatului domnului Seres. La inceputul mandatului meu (la ministerul Economiei, n.red.), am dat un ordin prin care am specificat clar ca orice cantitate de energie se tranzactioneaza pe bursa. Cel care a prelungit contractele “baietilor destepti” a fost directorul Hidroelectrica numit de PSD, pe care, de altfel, l-a laudat”, a spus democrat-liberalul intr-o conferinta de presa.

“N-am avut niciun fel de implicare in managementul de la Hidroelectrica, PSD a nominalizat managerul general, va pot spune ca a facut lucruri foarte bune. 2010 a fost anul cu cel mai mare profit pe care Hidroelectrica l-a avut in istoria ei”, a adaugat Videanu.

Cat despre faptul ca ar avea la DNA 4 dosare, Videanu a replicat ca nu a fost solicitat in niciun caz si ca nu are cunostinta despre niciun dosar. “Luni, voi face o adresa la DNA si, dupa, veti avea ocazia sa vedeti cine e mincinosul”.

Videanu sustine ca Ponta este, de fapt, cel mai mare hot, vorbind despre contractele juridice pe care acesta le-ar fi avut cu termocentralele de la Turceni si Rovinari. “Domnul Ponta n-a spus un cuvant despre acuzele pe care eu i le-am adus, cu alte cuvinte totul ramane cum v-am spus. 38 de promisiuni pe care noi le-am analizat, rezultat zero la o luna de guvernare Ponta.

“Presiune incalificabila pe justitie”

“Victor Ponta aduce o noutate – e prima data cand un prim ministru, personaj trist pentru politica romaneasca, fara niciun fel de dovada ameninta, jigneste si face o presiune incalificabila pe justitie. Condamn atacul primului ministru asupra justitiei”, a mai declarat Videanu.

El sustine ca atacurile lui Ponta sunt legate de faptul ca a amintit ca o parte a presei l-a numit “proxenet” pe Robert Negoita, prieten cu Ponta si candidat al PSD la Primaria Sectorului 3.

“As vrea sa va mai dau un argument posibil al atacurilor domnului Ponta – am indraznit sa ma leg de prietenul domniei sale, domnul Robert, asa cum l-a numit o parte a mass-media, proxenet. Probabil domnul Ponta a fost partener al domnului Robert, cum spuneau multe voci. Probabil s-a simtit amenintat de aprecierile pe care eu le-am facut, pe care le-am luat din presa zilei. Daca vrea sa-l vada pe cel mai mare hot din Romania, sa se uite maine dimineata in oglinda si poate vede in spatele domniei sale turnurile de la Turceni si Rovinari”, a incheiat Videanu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.