Protest spontan la Mechel Câmpia Turzii: Disponibilizaţii îşi cer salariile compensatorii

Circa 200 de muncitori disponibilizaţi de la Combinatul “Mechel” din Câmpia Turzii au declanşat, miercuri, un protest spontan, forţând poarta fabricii şi cerând să discute cu reprezentanţii patronatului rus, care nu le-a dat salariile compensatorii promise în 45 de zile, din ianuarie, când au rămas fără loc de muncă.

“Conducerea Mechel Câmpia Turzii trebuia să ne achite în 45 de zile de la disponibilizare cele trei plăţi compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate în lunile ianuarie şi februarie şi care nu au primit banii. În plus, trebuia să primim şi bonurile de masă”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii sunt disperaţi, pentru că au rate la bănci şi contau pe cele trei salarii compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 şi 4.000 de lei.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel România că a vândut combinatul fără să anunţe sindicatul.

“Contractul colectiv de muncă de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost respectat, conducerea combinatului nu a acordat cele trei salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi. Vânzarea combinatului s-a făcut cu încălcarea legii, fără să fie anunţat sindicatul. Nu există documente pentru vânzare. Noi vom face plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi vom acţiona în instanţă conducerea Mechel Câmpia Turzii”, a spus Pascu.

La faţa locului au sosit echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei, care i-au convins pe protestatari să formeze o delegaţie de 5 persoane care a intrat la discuţii cu conducerea combinatului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.