“Victoras, cand chemi minerii?”. Proteste in Piata Victoriei si la Universitate

Iminenta suspendare a presedintelui Traian Basescu a adunat in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei, pe trotuarul de la Muzeul Antipa, cateva sute de persoane, de data aceasta nu numai tineri, ca in urma cu o seara. A venit din nou Mihai-Razvan Ungureanu, spunand ca este normal ca oamenii sa iasa in strada. In Piata Universitatii s-au strans circa 100 de protestatari, in doua grupuri compacte: unii sunt croiti doar pe seful statului, scandand “Jos Basescu!”, altii au lozinci impotriva intregii clase politice, incepand cu Crin Antonescu, Victor Ponta, USL, PDL, parlamentari. Retelele sociale zbarnaie.

Cei peste 300 de manifestanti din Piata Victoriei au venit incepand cu ora 19.00 si ii cer demisia lui Victor Ponta pentru incalcarea Constitutiei, dar si pentru furtul intelectual pe care l-au comis prin plagiat. Pe coli de hartie au scris: “PONTA doctor in drept PENAL”, “Ponta, demisia!”, “Opriţi-vă!”.

Fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a venit la fel ca in urma cu o zi, el acuzandu-i pe liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta ca “au reusit să demonstreze cum poate fi calcata in picioare Constitutia”.

Ungureanu le-a spus manifestantilor ca ii asteapta si joi, in Piata Revolutiei, unde Partidul Democrat Liberal a anuntat de luni ca va organiza un miting anti-USL, la care vor veni 3.000 de simpatizanti.

“Nu este un miting pro-PDL, ci al Dreptei sanatoase”, a precizat el.

“Antonescu – Moscova!”

Protestatarii au scandat pana la ora 22.00 lozinci impotriva lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu, dar nu l-au uitat nici pe Iliescu: “Ponta nu uita/Romania nu-i a ta!”, “Ponta nu uita/Ai promis demisia!”,  “Jos Iliescu!” , “Antonescu – Moscova!”.

Pe un banner de panza scria “Victoras, cand chemi minerii?”, insa jandarmii le-au cerut celor care il afisau sa il stranga.

Alte afise il infatisau pe Victor Ponta cu o casca de miner. “Venim si maine seara”, au spus protestatarii.

“Jos Basescu!’

La universitate s-au strans doua tabere, la fel ca la protestele din ianuarie: unii cer demisia lui Traian Basescu, altii isi varsa oful pe intreaga clasa politica.

De partea cealalta, pe trotuarul dinspre Teatrul National, sunt cei anti-Basescu, in numar mai mic, deocamdata.

“Poporul prost nu mai vrea baieti destepti”  

Langa fantana de la Arhitectura sunt expuse, ca de obicei, cele mai interesante bannere si pancarte: “Poporul prost nu mai vrea baieti destepti”, “Acelasi scenariu, alti actori/Ne-am saturat sa fim spectatori”, “Justitie libera”, “PDL si USL fura prin rotatie”, “La proba de dictatura, Ponta si Antonescu l-au plagiat pe Basescu”.”Nu executati democratia”.

La ora 21.00 au mai ramas cateva zeci de protestatari,care insa au promis ca vor veni in fiecare zi la 19.00. A fost si un grup de fani ai unor echipe de fotbal.

Jandarmii au asigurat ordinea atat in Victoriei, cat si in Piata Universitatii, dar  nu s-au înregistrat incidente.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.