Radare spre litoral şi munte, până după Paşti. Primele coloane, primul accident

Peste 1.500 de poliţişti de la Rutieră şi 298 de aparate radar vor monitoriza zilnic, între 1 şi 6 mai, traficul pe 394 de drumuri naţionale şi europene, în perioada minivacanţei de 1 Mai şi de Paşti, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Cum era de aşteptat, circulaţia este intensă spre litoral şi spre munte, primele coloane kilometrice formându-se la Comarnic şi la staţia de taxare de la Feteşti. Din păcate, s-a produs şi primul accident, soldat cu 8 răniţi, la intrarea în Constanţa.

Miercuri, până la ora 15.00, traficul rutier de pe Autostrada Soarelui este supravegheat şi din aer, cu ajutorul unui elicopter.

Primele coloane de maşini s-au format deja, de dimineaţă, pe DN1 Bucureşti-Braşov şi pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa. Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 9.45 erau coloane de 2 km în zona Comarnic şi de 3 km la staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul către Constanţa.

Acestea se diminuaseră în jurul prânzului la 300-400 de metri la Feteşti, însă la Comarnic ajunseseră la ora 13.00 la 5 km. Pentru evitarea aglomeraţiei spre munte, poate fi folosită ruta Ploieşti-Cheia-Săcele (DN1A).

Conducătorii auto trebuie să fie prudenţi şi, în primul rând, să nu se enerveze.

În intervalul orar 7:00-13:00, dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat la Bărcăneşti, pe sensul către munte, 7.748 de autovehicule, iar la Sinaia 3.936. La Bărcăneşti s-au înregistrat pe sensul către Bucureşti 3.919 autovehicule, iar la Sinaia, 1.128.

Mult mai multe maşini s-au îndreptat spre litoral, peste 5.300 fiind înregistrate numai în întervalul 7:00-10.30.

Din păcate, în jurul prânzului (11.30) s-a produs şi primul accident, soldat cu 8 răniţi – 2 foarte grav şi 2 copii până în 8 ani cu răni uşoare: pe DN 2A, la intrarea în Constanţa, o maşină a intrat pe contrasens şi s-a tamponat cu alte două. Cel mai probabil, şoferul vinovat a vrut să întoarcă într-un loc nepermis. Una dintre maşini s-a răsturnat şi a luat foc. La 13.30 traficul era încă îngreunat pe acest drum.

Amintim că pe DN39, pe podul de la Agigea, aflat în reparații, se circulă restricţionat, cu viteză redusă, pe două benzi din cele patru existente.

Până în 6 mai, poliţiştii rutieri vor avea misiuni de patrulare pe drumurile spre litoral,  dar vor fi prezenţi şi pe drumurile naţionale ce leagă staţiunile turistice de marile oraşe, pe autostrăzile A1 şi A3 (tronsonul Bucureşti-Ploieşti), sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei, precum şi pe traseele de acces spre aceste zone.

În acest fel, Direcţia Rutieră speră să combată excesul de viteză, să prevină accidentele şi, nu în ultimul rând, ambuteiajele rutiere.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.