Răducu Mazăre, prins cu 194 km/h pe Autostrada Soarelui

Răducu Mazăre (19 ani), fiul primarului Constanţei, Radu Mazăre, a fost prins de poliţişti, miercuri, circulând cu 194 km/h pe Autostrada Soarelui (A2). Autoturismul Jaguar, pe care îl conducea, a fost surprins de aparatul radar, în cadrul unei acțiuni a poliţiştilor Direcţiei Rutiere şi ai Serviciului Autostrăzi de depistare a vitezomanilor pe această autostradă. Răducu Mazăre a mai rămas fără carnet în urmă cu o lună și jumătate, tot pentru depășirea vitezei, însă a făcut contestație, iar până la soluționarea cauzei în justiție are dreptul să conducă mașina. Oprit acum de organele de ordine, el susține că nu conducea în momentul în care a fost surprins de radar, ci a trecut la volan ulterior, după ce i s-a făcut rău prietenului cu care se afla în mașină și condusese până atunci. Fiul lui Mazăre a terminat anul acesta liceul și a promovat cu brio examenul de bacalaureat, iar din toamnă va merge să studieze în Anglia.    

Aparatul radar a surprins autoturismul Jaguar, în care se afla Răducu Mazăre și prietenul lui, în dreptul km 49, circuland cu 194 km/h, pe sensul de mers dinspre Constanţa spre Bucureşti.

Mașina a fost oprită de poliţişti la km 30, iar la volan se afla Răducu Mazare. Tânărul, care nu avea actele la el, le-a spus poliţiştilor că, în momentul în care maşina sa a fost înregistrată de radar, nu conducea el, ci un un prieten de-al său. Răducu Mazăre a explicat că amicului i s-a făcut rău, pe motiv că petrecuse într-un club, astfel că a fost nevoit, pentru a preveni un eventual accident, să treacă el la volan – dar numai după ce a trecut de radar.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la acțiunea Poliției de ce nu a sunat la salvare dacă amicul său avea probleme medicale, Răducu Mazărea răspuns surprinzător: ”De ce, să vină elicopterul?”.

Prietenul lui Răducu Mazăre, care și-a ”revenit” rapid din starea de rău, a susţinut declaraţia şoferului, iar poliţiştii i-au ridicat lui permisul de conducere.

Imaginile surprinse de camera video a aparatului radar vor fi analizate joi, în aşa fel încât să se stabilească exact cine a condus. Tot joi, Răducu Mazăre şi prietenul său vor fi chemaţi pentru a fi confruntaţi.

Auturismul Jaguar condus de Răducu Mazăre este înregistrat pe numele societăţii de leasing “Tiro Plastic” SRL.

Răducu Mazăre a rămas fără permis în urmă cu o lună şi jumătate, tot pe A2, pentru depăşirea limitei de viteză (avea 170 km/h), însă permisul i-a fost restituit după ce a depus o contestaţie în instanţă. Până la soluţionarea cauzei, el are dreptul să conducă. În cazul în care instanţa va respinge contestaţia acestuia, Răducu Mazăre va pierde dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

”Viteza ucide!”

Acțiunea desfășurată de polițiștii de la Rutieră în Poliţiştii miercuri, între orele 7.00-11.00, pe Autostrada Soarelui – unde jurnaliştii acreditaţi pe lângă IGPR au fost invitaţi să participe, la km 20, pe sensul de mers Medgidia – Bucureşti, în spaţiul de servicii de pe A2 – se înscrie în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – T.I.S.P.O.L., din care face parte şi Poliţia Rutieră Română, şi se desfăşoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre”, informează Poliția Română.

”În perioada 20-26 august a.c., Direcţia Rutieră din IGPR organizează şi coordonează, la nivel naţional, o acţiune preventiva pe linia respectării regimului legal de viteză. Vor fi folosite sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei”, precizează IGPR.

Sub sloganul-avertisment ”Viteza ucide!”, polițiștii acţionează ”pentru prevenirea accidentelor rutiere şi în special pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză de participanţii la trafic”.

De asemenea, se urmărește ”depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.