UPDATE! Restricţia de 3,5 t va fi ridicată la 5 tone pe podul de la Agigea

Restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea va fi ridicată, din 23 decembrie, de la 3,5 tone la 5 tone, anunţă CNADNR, după ce prefectul de Constanţa, Eugen Bola, făcuse primul anunţul, într-o conferinţă de presă. El a declarat că aşteaptă semnarea, de către ministrul delegat Dan Şova, a ordinului în acest sens. Lucrările de înlocuire a fasciculelor de la hobanele podului de la Agigea, programate pentru această toamnă, au fost încheiate mai devreme decât se preconizase, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

UPDATE: Iată comunicatul integrala la CNADNR: “CNADNR anunţă participanţii la trafic că în perioada 23.12.2013 – 20.01.2014pe podul de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39 la km. 8+988, va fi permisă circulaţia rutieră pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată de maxim 5 tone, precum şi a mijloacelor de transport public de persoane

Se menţine restricţia de limitare a vitezei de circulaţie la 50 km/h. 

Pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată  mai mare de 5 tone, traficul se va desfăşura pe următoarele variante de ocolire: 

Pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi:

  • A2 (Bucureşti – Constanţa – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus – Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni – Topraisar) – DN 38 (Topraisar – Agigea) – DN 39 (Agigea – Mangalia) şi retur. 

Pentru relaţia Hârşova (DN 2A) – Tulcea (DN 22) – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi: 

  • A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A2 (nod rutier A4 cu A2 – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus – Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni – Topraisar) – DN 38 (Topraisar – Agigea) – DN 39 (Agigea – Mangalia) şi retur”. 

“Cu certitudine, restricţia va fi ridicată de la 3,5 la 5 tone. Problema este că am cerut ca această restricţie să nu se aplice mijloacelor de transport în comun între 23 decembrie – 22 ianuarie şi credem că ministrul Şova va aproba ca podul să fie traversat şi de mijloacele de transport în comun mai mare de 5 tone. De ce până pe 22 ianuarie? Teoretic, la această dată poate începe o nouă etapă de reabilitare a podului, care se va întinde până la sfârşitul lunii mai, început de iunie”, a precizat Eugen Bola.

Începând cu 1 octombrie, vehiculele mai mari de 3,5 tone au interdicţie pe podul de la Agigea, iar de la jumătatea lunii au restricţii şi autoturismele, câte două-patru ore trei zile pe săptămână.

Pentru a ajunge în Portul Constanţa, camioanele de mare tonaj au folosit mai multe rute ocolitoare, iar de la mijlocul lunii noiembrie au la dispoziţie şi gabara instalată chiar lângă pod, care le traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.